Руският президент Владимир Путин днес удължи до края на 2019

...
Руският президент Владимир Путин днес удължи до края на 2019
Коментари Харесай

Владимир Путин удължи до края на 2019 г. ембаргото върху западни храни

Руският президент Владимир Путин през днешния ден удължи до края на 2019 година ембаргото върху западни хранителни артикули, което бе въведено през 2014 година като ответна мярка на глобите, наложени от американците и европейците на Москва поради ролята й в украинската рецесия, съобщи Агенция Франс Прес.

С подписания през днешния ден декрет Путин удължава до 31 декември 2019 година възбраната да се внасят в Русия хранителни артикули, идващи най-вече от Европейски Съюз.

Тези ограничения бяха въведени през август 2014 година и важат за множеството хранителни артикули от страни, които глобяват Русия за осъщественото през март същата година анексиране на украинския черноморски полуостров Крим и за хипотетичната й поддръжка за сепаратистите в Източна Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

Оттогава ембаргото бе удължено три пъти в отговор на удължаването на европейските стопански наказания.

В края на юни водачите на 28-те страни от Европейски Съюз публично взеха решение да удължат с още шест месеца икономическите наказания против Русия заради липса на прогрес в използването на Минските съглашения за помирение и политически разговор сред проруските бунтовници и украинското държавно управление.

Санкциите, които Западът наложи на Москва, в комбиниране със спада в цените на енергоносителите, потопиха Русия в най-тежката й криза от идването на власт на Владимир Путин през 2000 година, от която страната последователно се възвръща.

Руските управляващи обаче се надяват, че в дълготраен проект ембаргото ще благоприятства развиването на националния селскостопански бранш, който те подкрепят със обилни дотации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР