Руският президент ще се срещне с Еманюел Макрон в южната

...
Руският президент ще се срещне с Еманюел Макрон в южната
Коментари Харесай

Макрон и Путин ще говорят за Украйна преди срещата на Г-7

Руският президент ще се срещне с Еманюел Макрон в южната част на Франция през днешния ден (19 август) за двустранни договаряния преди срещата на върха на страните от Г-7. Френският водач има предпочитание да покаже на Москва, че тя не е в изолираност, макар че беше изгонена от Г-7 след анексирането на Крим от Украйна през 2014 година, написа БГНЕС.
Основната тематика на срещата ще бъде обстановката в Украйна, защото новият президент на страната Владимир Зеленски на 6 август притисна Путин за обновяване на мирните договаряния, откакто четирима украински бойци бяха убити в граничния район на източен Донбас.
" Продължаваме полемиките си с президента Путин малко преди срещата на Г-7 и усилваме напъните си за решение на украинския въпрос в нормандски формат. Президентът Зеленски направи някои оферти и считаме, че президентът Путин би трябвало да отговори окуражаващо ", гласи публично известие на френските управляващи пред публицисти.
Така нареченият " Нормандски формат " включва Франция, Германия, Украйна и Русия, само че водачите му не са се срещали от октомври 2016 година.
Мирът в Донбас беше главен залог в акцията за Зеленски, помагайки му за успеха на президентските избори през април тази година.
Киев упреква Москва, че води незаконна война в Източна Украйна, доставяйки тежко оръжие и дислоцирайки скрито военни в Донбас. Русия, която отхвърля обвиняването, твърди, че Украйна не съблюдава уговорките по съглашението за преустановяване на огъня, подписано в Минск през 2015 година, в това число предоставяне на специфичен статут на Донбас.
Властите в Кремъл обявиха по-рано, че Путин ще се насочи към Франция, с цел да разиска необятен набор от тематики, в това число тази за Украйна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР