Руският президент съобщи, че е обсъдил с колегите си от

...
Руският президент съобщи, че е обсъдил с колегите си от
Коментари Харесай

Путин на стратегическа тристранна среща в Техеран

Руският президент заяви, че е разискал с сътрудниците си от Азербайджан и Иран, надлежно Илхам Алиев и Хасан Рохани, проблеми в областта на сигурността, битката с тероризма икономическото взаимоотношение, съобщи ТАСС, представена от Агенция "Фокус ".

„ Ние обсъдихме значими въпроси от сферата на стабилността, битката с престъпността и с тероризма, само че в челните редици, несъмнено, са проблемите от икономическо естество “, съобщи съветският държавен глава, след края на договарянията сред водачите.

Като образец Владимир Путин уточни работата на коридора „ Север-Юг “, който „ към този момент е пробван в тестов режим – през миналата година, от Индия са осъществени доставки през Иран към Русия и по-нататък “.

„ Този маршрут потвърди своята икономическа целенасоченост и успеваемост “, убеден е съветският водач.

Путин се надява, че тази среща на върха „ не е била безрезултатна “. „ Ние фактически обсъждахме доста значими въпроси, по време на тристранната среща “, съобщи той.

Президентът на Русия счита, че „ работейки по този метод – намерено, благожелателно и с доброжелателен блян за позитивни резултати – нашата работа ще бъде от изгода за нашите страни и нашите нации “.

Според думите на съветския водач, тристранния формат на другарство е нужен. Путин предложи няколко направления на бъдещото съдействие, а също така прикани участниците в срещата да гостуват в Русия за идната среща.

„ Срещите в този формат са нужни, те разрешават съгласуваност на позициите по най-острите въпроси на районния и интернационален дневен ред, градивното търсене на решения на общите проблеми в областта на сигурността, битката с интернационалния тероризъм, развиването на взаимоотношение в региона на комерсиалните и икономическите връзки и културно-хуманитарната сфера “, акцентира Путин.

Иранският президент Иран Хасан Рохани сподели, че Русия е другар, комшия и стратегически сътрудник на Иран и че ислямската република желае да развива и заздравява двустранното съдействие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев съобщи, че връзки с Русия имат стратегически темперамент и ги характеризира тъкмо по този начин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР