Руският президент публично одобри евакуацията на цивилни от Херсон. Зеленски

...
Руският президент публично одобри евакуацията на цивилни от Херсон. Зеленски
Коментари Харесай

Путин одобри публично евакуацията на цивилни от Херсон


Руският президент обществено утвърди евакуацията на цивилни от Херсон. Зеленски благодари на Съединените щати за военната помощ. Силите на Киев напредват към стратегическия пристанищен град.

Путин съобщи, че хората, живеещи в рискови региони, би трябвало да изоставен, тъй като цивилното население не би трябвало да страда. Руският президент упрекна западните страни в интервенция във вътрешните работи на Украйна в последното десетилетие.

„ И през днешния ден, с непрекъснатите доставки на оръжия за Украйна, и изпращането на наемници, непознатите страни пропагандират личните си геополитически полезности, които нямат нищо общо с ползите на украинския народ “, съобщи той.

В същото време украинският президент Зеленски благодари на Съединените щати за новата военна помощ и разгласи, че не вижда предпочитание за договаряния от страна на Москва.

„ Руската войска към този момент е погубила толкоз доста човешки животи и толкоз доста муниции, че това евентуално надвишава цифрите от двете чеченски войни, взети дружно “, сподели той.

На изненадваща аудиенция в Киев дойде съветникът на Белия дом Джейк Съливан, който съобщи, че Съединените щати ще поддържат Украйна, колкото дълго е нужно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР