Руският президент обяви частична военна мобилизация в страната, която започва

...
Руският президент обяви частична военна мобилизация в страната, която започва
Коментари Харесай

Путин обяви частична военна мобилизация. Какво следва?

Руският президент разгласи частична военна готовност в страната, която стартира от през днешния ден. Путин упрекна Запада в " нуклеарно изнудване " и заплаши, че ще употребява всички средства, с цел да се отбрани.

Руският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност в страната, оповестиха международните организации.

В свое телевизионно послание към руснаците на 21 септември Путин упрекна Запада в " нуклеарно изнудване ". Той сподели, че е подготвен да отговори на заканите с всички вероятни средства. Западът не желал мир, а да " унищожи " Русия, счита съветският държавен глава.

Първата готовност от Втората международна война насам

Путин съобщи още, че е належащо да се вземе незабавно решение за отбрана на хората в " освободените земи ". " Ето за какво помолих министерството на защитата да се съгласи на " частична готовност ", добави той. Указът към този момент бил подписан и частичната готовност стартира от през днешния ден, сподели съветският държавен глава. Това е първата готовност в Русия от Втората международна война насам.

" Ако териториалната целокупност на страната ни е застрашена, ние ще използваме всички налични средства, с цел да защитим народа си - това не е блъф ", съобщи съветският държавен глава в телевизионното си послание.

В авансово записано изявление с министъра на защитата Сергей Шойгу, което беше излъчено, той разгласи, че мобилизацията ще важи единствено за хората с боен опит. Около 300 хиляди резервисти ще бъдат мобилизирани. Путин даде обещание, че те ще получат същия статут и възнаграждение като останалите бойци и ще преминат още веднъж военно образование, преди да заминат на фронта.

Путин: Ще защитим " нашите хора " в Донбас непременно

Путин изрази подрепа и за самопровъзгласилите се " Луганска и Донецка национални републики ", където проруските управляващи през вчерашния ден оповестиха, че приготвят референдуми за присъединение към Русия.Подобни планове обявиха и в Херсон и Запорожие.

Референдумите би трябвало да се проведат сред 23 и 27 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР