Руският президент е на визита в БелградВладимир Путин беше посрещнат

...
Руският президент е на визита в БелградВладимир Путин беше посрещнат
Коментари Харесай

Путин: Готови сме да инвестираме $1,4 млрд. в продължение на „Турски поток” през Сърбия


Руският президент е на аудиенция в Белград

Владимир Путин беше посрещнат тържествено в Белград. Президентът на Русия донесе в Сърбия повече от 20 контракта за нови търговски съглашения и съобщи, че Москва е подготвена да влага 1,4 милиарда $ в план за продължение на " Турски поток " през западната ни съседка.

Путин акцентира особено, че продължава положителното съдействие със Сърбия в региона на въоръжаването. Като проява на това, готови в Русия изтребители „ МиГ ” от сръбската войска пресрещнаха самолета на Путин и го ескортираха до летището в Белград.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден на конференция, че се работи по построяването на " Турски поток " през Сърбия и Сърбия желае за своите жители най-хубавия и най-евтин газ, а това е съветският газ, заяви сръбската държавна телевизия РТС.
Попитан дали е било обсъждано продължението на " Турски поток " и какво може да попречи на реализацията на плана предвид на натиска върху Сърбия от страна на Европейски Съюз, Вучич сподели, че Сърбия чака доста от " Турски поток ", доста е било направено до момента и доста процедури са приключени.

" Не знам какъв е натискът върху някои други, през чиито територии газопроводът " Турски поток " би трябвало да премине, със Сърбия Русия не е имала този тип проблем. Ние не се поддаваме на подобен тип напън, нашият народ би трябвало да получи газ, нашите предприятия би трябвало да получат газ, съобщи сръбският президент. Той напомни, че Сърбия до момента е получавала газ през Украйна и Унгария, само че проектът е в бъдеще да получава газ от " Турски поток " през България и поради това се гради този газопровод. За Сърбия това е от извънредно значение, уточни Вучич.

Въпреки че е претендент за влизане в Европейския съюз, Сърбия постоянно показват положителните си връзки в Москва. А преди да пристигна в Белград Путин упрекна Запада, че съзнателно дестабилизира Балканите и подлага на критика политиката на Европейски Съюз за Косово.

По време на визитата си в Белград Путин получи от сръбския си сътрудник специфичен подарък - четиримесечно кученце от породата шарпланинец, наречено Паша, съобщи ТАСС. Новият питомец се хареса на съветския държавен глава. " Симпатяга! ", сподели Путин, който получи подаръка в края на диалозите си с Вучич. Породата се употребява за защита на стада с овце на планинските пасища и като куче-пазач. Според легендите предците на шарпланинската овчарка - тибетските мастифи - са били донесени от воините на Александър Македонски по време на източните им походи, показва организацията. 

В центъра на Белград на площад Теразие край хотел " Москва " се бяха събрали огромен брой жители от цяла Сърбия, които в символ на поддръжка към президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич преминаха през града до храма " Свети Сава ", където поздравиха двамата президенти довечера, заяви Танюг.

Хората носят сръбски флагове, плакати със фотоси на Путин и Вучич, плакати, на които написа " Сърбия и Русия - безконечни сътрудници ", " Сърбите и руснаците - братя вечно ".

 

Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР