Руският президент бе разкритикуван, след като предположи, че малцинствени групи,

...
Руският президент бе разкритикуван, след като предположи, че малцинствени групи,
Коментари Харесай

Критикуват Путин, че забърква евреи в намесата в US изборите

Руският президент бе неодобрен, откакто допусна, че малцинствени групи, в това число евреи, може да са виновни за намесата в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи Би Би Си.

Владимир Путин направи мненията в изявление за тв журналистката от Ен Би Си Мегин Кели.

Последваха рецензии, в това число от американски конгресмени и еврейски групи.

Някои обществено желаеха президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да упорства за уточнения от Путин за това какво е имал поради, когато се усъмнил, че някои групи са били съветски.

Путин бе запитан по време на изявлението за обвиняванията против 13 съветски жители за намесата в изборите през 2016 година, които бяха повдигнати от службата на спецпрокурора Робърт Мълър предишния месец.

„ Все ми е едно. Абсолютно ми е безразлично, защото те не съставляват (руската) страна “, сподели Путин. И продължава: „ А може да не са руснаци, може да са украинци, татари, евреи, просто с съветско поданство. И това би трябвало да се ревизира, може да имат двойно поданство или Зелена заплата, а може и за работата им да са платили американци “. „ Откъде знаете, аз не знам “, прибавя президентът.

Сред групите, реагирали с рецензии, бе и американската Лига против поругаването. „ Президентът Путин необичайно поде игра на обвинявания, като уточни с пръст евреите и други малцинства в страната си “, съобщи Джонатан Грийнблат, изпълнителен шеф на организацията. „ Дълбоко съм смутен, че съветският президент съживява типичен антисемитски стандарти, настанили се за епохи в страната му. И то с коментар, звучащ, като изскочил от страниците на Протоколите на Сионските мъдреци “, добави той.

Думите му визират обява в съветски вестник през 1903 година, употребена за оправдаване на агитация, че има еврейска интрига за завладяване на света.

Други коментатори, изключително в Русия, допуснаха, че Путин не обвинил съответни групи, а просто изброявал хипотетично.

Американският еврейски комитет съобщи, че съветският президент би трябвало да внесе конкретизиране в мненията си „ допустимо най-бързо “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР