Руският препарат срещу коронавирус стигна и най-отдалечените региони на страната.

...
Руският препарат срещу коронавирус стигна и най-отдалечените региони на страната.
Коментари Харесай

Медицински влак пристигна в Сибир, за да ваксинира срещу COVID-19

Руският препарат против ковид стигна и най-отдалечените райони на страната.

На жп гарата в Тулун са посрещнали една от най-чаканите композиции - медицинския трен, в който ще се вършат имунизации. Тулун се намира на повече от 3 800 км от Москва, в Иркутска област. И въпреки, че при 1-вото посещаване на влака ще бъдат сложени едвам 50 дози, хората са удовлетворени.

" Старите хора имат доста болежки и считам, че те би трябвало да се имунизират. Все отново е някаква отбрана. И ние да си поживеем още, а и да не заразяваме други хора ", счита Любов.

Тулун е една от 15-те спирки на медицинския трен в Иркутска област. Като за доста от местата, жп линията е единствената връзка с останалия свят.

" Ваксинацията се реализира в особено обособен вагон, употребява се препаратът " ГамКО-вид вак ", известна още като " Спутник V ". За времетраенето на пътуването се възнамерява да бъдат имунизирани 5 000 души ", съобщи зам.-директорът на жп болничното заведение Виктор Кузнецов.

Освен да се имунизират, в композицията хората ще могат да бъдат прегледани и да получат медицински препоръки. По публични данни, Иркутска област е измежду най-засегнатите от ковид. Случаите на COVID-19 са над 50 хиляди, смъртните случаи - повече от 2 000. След три седмици влакът ще се върне в Тулун, с цел да може да бъде сложена и 2-рата доза от имунизацията на към този момент получилите препарата.

За 10-те години от действието си, здравната комбинация е направила над 100 пътувания и е помогнала на повече от 135 хиляди души, демонстрират данни на уеб страницата на съветските железници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР