Руският премиер Михаил Мишустин заяви, че планът за икономическо възстановяване

...
Руският премиер Михаил Мишустин заяви, че планът за икономическо възстановяване
Коментари Харесай

Мишустин: Русия с план за възстановяване за 73 млрд. долара

Руският министър председател Михаил Мишустин съобщи, че проектът за икономическо възобновяване на страната от рецесията с ковид ще възлезе на 5 трилиона рубли (или към 73 милиарда долара).
Привеждането на този проект в деяние ще даде опция на националната стопанска система да се задържи на нива на напредък, които ще надвиши тези от преди пандемията, уточни Мишустин.
Президентът на Русия Владимир Путин изрази поддръжка за програмата за икономическо възобновяване, която се създава от държавното управление. 
Изказвайки се във видеоконференция с министър-председателя Михаил Мишустин, Путин съобщи, че към този момент има достъп до плана на документа, като добави, че има вяра, че това ще обезпечи " основата " на възобновяване след пандемията. Той също по този начин помоли Мишустин да " вземе решение по отношение на параметрите на проекта за деяние през втората половина на юни ", с цел да се стартира със самото осъществяване на програмата през юли.
Руската стопанска система би трябвало да премине през " дълготрайни структурни промени " и да доближи " нова динамичност " за реализиране на задачите на държавното управление за национално развиване, акцентира Путин.
По-рано денем представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че обстановката с ковид в Русия става все по-стабилна и може да породи " внимателен оптимизъм ", добавяйки, че се чака тя да " се усъвършенства доста след няколко седмици ".
Той означи, че това няма да повлияе на изборната интензивност при гласуването на измененията в конституцията на страната, което е планувано за 1-ви юли.
" В някои райони това облекчение на ограничаващите ограничения се случва по-бързо, в други райони по-бавно. Но като цяло обстановката в Русия има наклонност да се стабилизира и поражда внимателен оптимизъм ", сподели Песков на брифинг в Москва, очаквайки обстановката да се усъвършенства доста за няколко седмици.
Вчера съветският президент Владимир Путин разгласи, че гласуването за конституционните промени ще се организира на 1 юли, откакто в началото вотът беше избран за 22-ри април, само че последва отсрочване заради избухналата пандемията от ковид в страната.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР