Руският премиер Михаил Мишустин предложи главния изпълнителен директор на Русхидро

...
Руският премиер Михаил Мишустин предложи главния изпълнителен директор на Русхидро
Коментари Харесай

Руският премиер предложи петима нови министри, Александър Новак става вицепремиер |

Руският министър председател Михаил Мишустин предложи основния изпълнителен шеф на Русхидро Николай Шулгинов да бъде назначен за нов министър на енергетиката на Русия, а досегашният Александър Новак да стане вицепремиер, съобщи Ройтерс.

Мишустин предложи Виталий Савелиев, основен изпълнителен шеф на Аерофлот, за министър на превоза.
По-рано през днешния ден Кремъл заяви, че президентът Владимир Путин е освободил с декрет от постовете им транспортния министър Евгений Дитрих и министъра на естествените запаси и екологията Дмитрий Кобилкин.

Мишустин е внесъл в долната камара на съветския парламент кандидатурите на общо петима нови ръководители на министерства и на заместител министър-председател, осведоми ТАСС.

" Днес, в сходство с новия федерален парламентарен закон, който президентът подписа предходната седмица, внесох в Държавната дума няколко кандидатури за длъжности на членове на държавното управление ", съобщи шефът на кабинета на оперативна среща с вицепремиерите.

На мястото на Владимир Якушев, който става пълномощен представител на президента на Руската федерация в Урал, министър-председателят предлага неговият първи заместител Ирек Файзулин да бъде назначен за министър на строителството и жилищното стопанство, добавя ТАСС.

В екоминистерството Дмитрий Кобилкин би трябвало бъде сменен от настоящия министър на развиването на Далечния изток и Арктика Александър Козлов.

За овакантеното място на Козлов министър председателят номинира шефа на Фонда за развиване на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков.

" Всички те имат богат опит в ефикасното решение на проблеми в разнообразни браншове, потвърдили са се на предходните работни места ", означи Мишустин, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изрази вяра депутатите да поддържат кандидатурите им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР