Руският премиер Михаил Мишустин посъветва съгражданите си да се въздържат

...
Руският премиер Михаил Мишустин посъветва съгражданите си да се въздържат
Коментари Харесай

Москва посъветва руснаците да не почиват в чужбина

Руският министър председател Михаил Мишустин посъветва съгражданите си да се въздържат от пътувания в чужбина и да не възнамеряват задгранични почивки през лятото. Причината е рискът от заразяване с ковид, предадоха съветски медии.

" Да, в битката с ковид бяха достигнати избрани триумфи, само че помним, че инфекцията беше импортирана от чужбина. За това считаме за оправдано хората да се въздържат от екскурзии отвън страната ", разяснява Мишустин, който също беше диагностициран с Covid-19.

Премиерът изясни апела си с това, че обичайният отпускарски сезон наближава и хората към този момент се замислят къде да прекарат почивката си. " За доста страни приходите от туризъм и от обвързваните с него браншове на стопанската система са съществени и за това те декларират, че смекчават ограничаващите ограничения и възнамеряват откриването на летния сезон. В същото време Световната здравна организация към момента смята, че рискът от развиване на пандемията е висок и не предлага отпадане на рестриктивните мерки за интернационалните пътувания ", разяснява Мишустин.

Той добави, че епидемиологичната обстановка в обособените страни е друга и никой не може да подсигурява на туристите, че няма да се заразят с Covid-19 и да платят " много висока цена за няколко дни отмора ".

Според премиера би трябвало да се избегне и дребната опция за внасянето на болестта още веднъж в Русия. Освен това имало заплаха отпътувалите на отмора в чужбина да не могат да се приберат в родината си, в случай че епидемията се разрасне. " По-безопасно е летният отпуск да бъде прекаран в страната ", добави Мишустин, макар че все още туристическите обекти в страната са затворени. Премиерът напомни, че от 1 юни отварят част от медицинските санаториуми в страната. На идващ стадий и при удобно развиване на епидемията можело да се отворят напълно курортите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР