Руският премиер Михаил Мишустин подписа указ, според който Русия вече

...
Руският премиер Михаил Мишустин подписа указ, според който Русия вече
Коментари Харесай

Без майтап: Русия узакони пиратството

Руският министър председател Михаил Мишустин подписа декрет, съгласно който Русия към този момент няма да заплаща за патенти върху артикули от " враждебни " страни, оповестява " Российская газета ".

При потребление на изобретението без единодушие на патентопритежателя, на него няма да му се заплаща нищо.

По отношение на притежателите на патенти от вражески страни, към този момент ще се изплащат 0% от действителните доходи от производството и продажбата на артикули, осъществяване на работа и даване на услуги, в случай че се употребява съответното откритие, потребен модел или индустриален дизайн, написа в документа.

По създание това значи, че страната узаконява пиратството върху интелектуална благосъстоятелност.

На фона на невижданите банкови и стопански наказания, наложени на Русия след нашествието в Украйна, държавното управление разиска ограничения за поддръжка на бизнеса и обществения бранш, измежду които се разисква

премахването на наказателната и административната отговорност за потребление на пиратски програмен продукт " от страни, които поддържат глобите ".

Още преди три дни за това заяви " Комерсант ", базирайки се на документ, озаглавен „ План за предпочитани дейности за обезпечаване развиването на съветската стопанска система в изискванията на външния санкционен напън ". Документът изброява ограничения за поддръжка на разнообразни секторни области на съветската стопанска система. В него бе обявено, че " при положение на неотложност " държавното управление може да вземе решение за потребление на откритие, потребен модел или индустриален дизайн без единодушието на патентопритежателя. Сега това към този момент е реалност.

В същото време управляващите предложиха да се отстрани наказателната и административната отговорност, която е планувана в настоящото законодателство за потребление на нелицензиран програмен продукт, " принадлежащ на носителя на авторски права от страните, подкрепили глобите ".

" По отношение на освобождението от отговорност за потребление на нелицензиран програмен продукт, ние се застъпваме за уравновесен метод, с цел да подтикваме прехода към съветски програмен продукт ", разясниха от Министерството на цифровото развиване. Що се отнася до международните софтуерни компании, към протеста на Русия към този момент се причислиха Microsoft, Oracle, SAP, VMware и други, напомня " Сега ".

ТЕМА преди 11 минути 11 преди 17 минути 98 преди 54 минути 319
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР