Руският премиер Михаил Мишустин одобри предложение за удължаване на споразумението

...
Руският премиер Михаил Мишустин одобри предложение за удължаване на споразумението
Коментари Харесай

Русия удължава сътрудничеството си със САЩ в космическата сфера

Руският министър председател Михаил Мишустин утвърди предложение за удължение на съглашението сред Русия и Съединени американски щати за съдействие в проучването и потреблението на галактическото пространство за мирни цели до края на 2030 година Това заяви пресслужбата на кабинета, представена от ТАСС. 

Решението беше авансово създадено с американската страна. Самата процедура ще бъде приключена след размяната на дипломатически ноти, посочи държавното управление. Проектът за съветска нота е прибавен към заповедта, утвърдена от ръководителя на държавното управление.

" Този ​​документ е един от главните правни принадлежности, които образуват изискванията за руско-американско съдействие в проучването на Космоса. Удължаването на съглашението е в полза на двете страни и ще способства за ефикасното му използване на взаимни галактически планове ", отбелязва държавната пресслужба.

Споразумението сред Русия и Съединени американски щати за съдействие в проучването и потреблението на галактическото пространство за мирни цели е подписано на 17 юни 1992 година във Вашингтон от президентите на Руската федерация и Съединени американски щати Борис Елцин и Джордж Буш-младши. Оттогава документът, прецизира пресслужбата, е удължаван четири пъти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР