Руският премиер Михаил Мишустин е освободил заместник-министъра на транспорта Александър

...
Руският премиер Михаил Мишустин е освободил заместник-министъра на транспорта Александър
Коментари Харесай

Уволниха руският зам.-министър, отговарял за сигурността на Кримския мост

Руският министър председател Михаил Мишустин е освободил заместник-министъра на превоза Александър Суханов, заяви ТАСС. Според организацията това е изискал самият чиновник.

Суханов отговаряше за проблемите на транспортната сигурност. Информация за бъдещото му уволняване се появи в медиите още след детонацията на Кримския мост на 8 октомври, защото ръководеше и службата, отговаряща за моста.

Суханов беше назначен за заместник-министър през 2020 година Въпреки обстоятелството, че доникъде на 2018 година службата към Министерството на превоза към този момент бе похарчила над 12 милиарда рубли за застраховане на сигурността на Кримския мост, инспекционният комплекс към оборудването по този начин и не беше пуснат в деяние в точния момент, макар че пътят и железопътният трафик към този момент беше позволен.

През април 2022 година на компанията бяха отпуснати още 617 милиона рубли за укрепване на моста с съоръжение за транспортна сигурност. Тогава действително бе оповестено, че жителите могат да се движат по моста. Четири месеца по-късно той бе опустошен от детонация.

Руският президент Владимир Путин назова случая „ терористичен акт “ и упрекна за него украинските специфични служби.

Според ФСБ гърмежът е проведен от Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна и персонално от неговия началник Кирил Буданов.

Задържани са осем души: петима жители на Русия, жители на Украйна и Армения. Съдът в Симферопол арестува петима обвинени по делото до 8 декември.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърля присъединяване на Киев за гърмежите на моста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР