Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че в никакъв случай не

...
Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че в никакъв случай не
Коментари Харесай

Медведев: Не трябва да бъде допускано едностранно преначертаване на картата на Балканите

Руският министър председател Дмитрий Медведев съобщи, че никога не трябва да бъде допускано едностранно преначертаване на картата на Балканите и дейности, които могат да доведат до филантропична злополука в района. Такова мнение изрази той в изявление за сръбския вестник "Вечерне новости " в навечерието на визитата си в Белград, представено от ТАСС.

"Балканите и до момента остават задоволително разтревожен район и не би трябвало никога да позволяваме повтаряне на каквито и да било проявления на принуждение, опити за едностранно преначертаване на картата на Балканите или каквито и да било други дейности, които могат да доведат до филантропична злополука ", акцентира съветският министър председател.

Русия е подготвена да развива връзки с всички балкански страни, в случай че те самите покажат политическа воля за това, съобщи Медведев в изявлението в коментар за демонстрираното от Северна Македония и Черна гора предпочитание да възстановят връзките си с Москва, отбелязва ТАСС. По думите на съветския министър председател Москва постоянно е заемала премерена позиция.

"Тя се състои в това, че желаеме да сме другари с всички страни и, несъмнено, имаме естествени връзки с страните на Балканите, без значение от принадлежността им към един или различен военно-политически блок. Стараем се да развиваме тези връзки ", сподели той. В същото време съветският министър председател подчертава на това, че Русия не може да не вижда, че едни страни демонстрират себе си като другари, а други "се намират във фарватера на нападателната политика на Съединени американски щати ".

Конкретно за Сърбия Медведев съобщи, че Москва постоянно е ценяла и ще цени това, че Белград "зае доста премерена позиция в оня интервал, когато Европейски Съюз и Съединени американски щати въвеждаха наказания против Русия ".

Медведев добави, че опитите да бъдат вкарани в НАТО страни с вътрешнополитически несъгласия са рискови.

"Разбирате ли, всички опити в НАТО да бъдат вкарани страни, в които има вътрешни несъгласия, са изключително рискови ", сподели той в отговор на въпрос по какъв начин гледа Русия на опитите в алианса да бъде привлечена Босна и Херцеговина.

"Вие говорите за Босна и Херцеговина, Република Сръбска, само че ние можем да назовем и други страни. А какво става с Грузия? Какво става с Украйна? Тези страни не са в доста елементарно състояние ", добави съветският министър председател.

Медведев съобщи в изявлението, че най-голяма щета на Балканите предизвиква стремежът на Съединени американски щати да преобладават в целия свят, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР