Руският премиер Дмитрий Медведев присъства на военен парад в руския

...
Руският премиер Дмитрий Медведев присъства на военен парад в руския
Коментари Харесай

Медведев се радва на военен парад в Белград

Руският министър председател Дмитрий Медведев участва на боен церемониал в съветския балкански съдружник Сърбия , отбелязващо 75-годишнината от освобождението на столицата Белград от окупация на нацистка Германия от руски и югославски войски, оповестява АП.

Медведев в събота се причисли към стотици хора и висши сръбски чиновници , които се събраха на военно летище покрай Белград в безоблачен ден, с цел да следят обучение за битка с тероризма, последвано от церемониал с бойни транспортни средства, хеликоптери и самолети .

Посещението на Медведев илюстрира тесните връзки сред Русия и Сърбия , които споделят общи културни, религиозни и исторически връзки.

Русия оказва помощ на Сърбия да усили военните си сили , даже когато Белград публично се стреми към участие в Европейския съюз.

Москва усилва напъните си да възвърне въздействието си измежду някогашните комунистически народи в Източна Европа .
 Медведев: Русия поддържа Сърбия
Медведев: Русия поддържа Сърбия

Ключова аудиенция на съветския министър председател в Белград

Парадът се организира на военното летище Батайница край Белград. Участват над 2,4 хиляди военни , 100 бойни транспортни средства и системи, 25 хеликоптери и самолети. Акцентът на парада е проява на предоставената от Русия военна помощ - бронетранспортьори БРДМ-2, изтребители МиГ-29, вертолетите Ми-35 и три вертолета Ми-17, оповестява ТАСС.

Русия и Сърбия последователно построяват съдействие във военно-техническата сфера . Това в частност се указва от огромния брой планувани взаимни учения през тази година. В предходни години Сърбия също организира доста действия с съветските въоръжени сили, по-специално руско-сръбските антитерористични учения SREM, BARS (Братството на летците на Русия и Сърбия), Славянското приятелство и тактическите учения с бойци от Западния боен окръг на Руската федерация.

След привършване на прегледа на военната техника Медведев ще замине за Камарата на Сърбия, където ще организира диалози с министър-председателя на Ана Брнабич. След това руско-сръбските договаряния са планувани във формата на работна закуска.
 Вучич: доставките на военна техника от Русия в Сърбия дават отговор на всички стандарти
Вучич: доставките на военна техника от Русия в Сърбия дават отговор на всички стандарти

" Бяхме възпрепятствани да използваме Дунав, само че по въздух ни се получи "

Сръбският президент Александър Вучич благодари на Русия за съдействието и съдействието във военно-техническата област .

" Благодаря ви, скъпи другари за оръжията, които всеки ден стават от ден на ден и все по-модерни. Сърбия ще продължи да пази своята традиция на независимост. Ще можем сами да защитим личното си небе, нашата земя и нашия народ ", изяснява той.

" Скъпи бойци, желая да ви благодаря за всичко, което вършиме за вашата страна и да ви поздравя с Деня на освобождението на Белград от нацистите, тъй че постоянно да пазиме нашата земя, нашите полезности и обичаи на свободата ", добавя сръбският президент.

Той показва специфични благодарности на ветераните от сраженията в Косово и на тези, които пазят Сърбия по време на експанзията на НАТО против Югославия през 1999 година.

" Скъпи ветерани и вие, които към момента сте на работа и сте защитавали Сърбия преди 20 години, желая да ви благодаря доста за всичко, което сте създали за страната ни ", сподели той.
 Русия и Сърбия организират първи Противовъздушна отбрана учения със С-400
Русия и Сърбия организират първи Противовъздушна отбрана учения със С-400

Отблъскват симулиран масиран въздушен удар и извършват изстрелвания в сложни условия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР