Руският премиер Дмитрий Медведев е потвърдил, че "Росатом" ще се

...
Руският премиер Дмитрий Медведев е потвърдил, че "Росатом" ще се
Коментари Харесай

Медведев потвърди интереса на Росатом към АЕЦ Белене

Руският министър председател Дмитрий Медведев е удостоверил, че "Росатом " ще се включи в процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ "Белене ". Това гласи известие на пресцентъра на Народното събрание за срещата на съветския министър председател с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

От своя страна Караянчева е подсигурила, че българската страна поставя нужните старания за реализацията на плана за построяването на разклонението от "Турски поток " към България и Сърбия, което страната ни предлага да се назовава "Балкански поток ".

"Проектът се построява по всички европейски условия и посредством свързването му с газов хъб "Балкан " ще подсигурява стратегическата роля на България на европейската газова карта ", декларирала Цвета Караянчева по време на работната среща в Дома на държавното управление в Москва.

Руският министър председател Дмитрий Медведев приветства работата по построяването и разширението на газовата инфраструктура в България и района и изрази удовлетворение, че България ще взе участие в реализацията на разклонението на "Турски поток " и в преноса на газ.

Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев разискали опциите за нарастване на стокообмена сред двете страни. Общата им е позиция била, че най-важното в връзките сред България и Русия са контактите сред хората.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР