Руският пратеник в Европейския съюз (ЕС) Владимир Чижов отхвърли предположенията,

...
Руският пратеник в Европейския съюз (ЕС) Владимир Чижов отхвърли предположенията,
Коментари Харесай

Руският пратеник в ЕС опроверга Зеленски: Тази сряда няма да има атака на Русия срещу Украйна

Руският делегат в Европейския съюз (ЕС) Владимир Чижов отхвърли догатките, че страната му е на път да нападна Украйна.

" Ню Йорк Таймс " цитира източник от американското разузнаване, съгласно който Москва разисква тази сряда (16 февруари) като дата за военни дейности в Украйна, което Чижов отхвърли в мненията, оповестени в немския вестник Die Welt.

" Що се отнася до Русия, мога да ви уверя, че тази сряда няма да има офанзива ", сподели Чижов пред Die Welt. " Няма да има ескалация нито през идната седмица, нито през седмицата по-късно, нито през идващия месец. Войните в Европа рядко стартират в сряда ", добави Чижов.
Чижов осъди изказванията на Съединени американски щати за допустима инвазия в Украйна.

" Когато отправяте съществени обвинявания против Русия, вие също носите отговорност да визиите доказателства. В противоположен случай това е клюка ", сподели Чижов. Къде са доказателствата?, попита Чижов.

Посланикът на Москва в Брюксел направи сходни мнения през декември.

Оттогава американски чиновници обявиха, че разследващите им данни демонстрират, че Русия може да възнамерява да нападна Украйна преди края на Зимните олимпийски игри на 20 февруари.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че сряда - 16 февруари, ще бъде Ден на единството. Според него точно на този ден може да стартира съветска инвазия в страната му.

В петък администрацията на американския президент Джо Байдън предизвести, че нахлуване против Украйна може би е неизбежно.

Когато съветският президент Владимир Путин e бил известен за спекулации от страна на Запада по отношение на датата на хипотетичната инвазия на Русия в Украйна, той шеговито е попитал в какъв брой часа се допуска, че " войната " би трябвало да стартира. Това разкри представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Говорителят на Зеленски отдръпна изказването на президента за идната съветска инвазия на 16 февруари, като посочи, че украинският водач е чувал за датата единствено от медиите, а не от източници от западното разузнаване.

Москва разгласи, че единствено луди хора, лишени от морал, могат да позволен, че Русия има желание да нападне Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР