Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко заяви на пресконференция в

...
Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко заяви на пресконференция в
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Няма доказателства, че Москва стои зад инцидента в Солсбъри

Руският дипломат във Англия Александър Яковенко съобщи на конференция в Лондон, че Даунинг стрийт не е дал никакви доказателства, че Москва стои зад случая в Солсбъри.

Докато министър председателят Тереза Мей е на дипломатическа задача в Брюксел за поддръжка на английската позиция по отношение на Русия, Яковенко съобщи, че до момента Лондон не е дал публично доказателства за покушението против Сергей и Юлия Скрипал нито на Организацията за възбрана на химическите оръжия, нито на Русия, нито на съдружниците си, нито на необятната общност:

" Англия без никакви доказателства упрекна Русия в отравянето на трима души и продължава да отхвърля да сътрудничи. Ние не можем да приемем това. "

И Яковенко си послужи с фамозния откъс на Роналд Рейгън: „ Вярвай, само че проверявай ".
По отношение на вчерашния коментар на Борис Джонсън за международното състезание по футбол, Яковенко съобщи, че английското държавно управление е свободно да взема решения за присъединяване в международната купа, само че никой няма право да наскърбява съветския народ, който разгроми нацизма със загубата на повече от 25 милиона души, като съпоставя Русия с нацистка Германия.

Яковенко съобщи, че на Англия не може да се има вяра, че страната има потвърдена известност в нарушение на интернационалните закони

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР