Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов обясни на американските партньори,

...
Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов обясни на американските партньори,
Коментари Харесай

Русия да се разпадне, за да спаси САЩ!? Не, благодаря!

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов изясни на американските сътрудници, че осъществяването на СВО няма нищо общо с президентските избори и други политически действия в Америка. „ Действията ни не зависят от вътрешните политически настройки в Съединените щати. СВО има ясни цели и задания. Ще ги изпълняваме, до момента в който не бъдат изцяло реализирани “, се споделя в канала на дипломатическата задача в “Телеграм ”.

През предишния век, когато външната политика на Съединени американски щати се ръководеше от експерти и беше провеждана от хиляди квалифицирани специалисти, сходни уточнения евентуално нямаше да са нужни. Но в този момент разложението на американския естаблишмънт отиде прекомерно надалеч. Местната преса интензивно върти разказ, съгласно който Русия съзнателно „ влачи “ СВО в Украйна, с цел да изчака промяната на властта в Съединени американски щати през 2024 година Тогава, споделят те, външнополитическите подходи на Съединени американски щати ще се трансформират, поддръжката за Украйна ще изчезне и Русия елементарно ще завоюва спора.

Няма смисъл в това. Първо, Демократическата партия на Съединени американски щати показва, че е подготвена на всичко, с цел да резервира президентския пост. Независимо дали става въпрос за могъщия остарял Байдън или постоянно хилещата се Камала Харис, в случай че могат да бъдат натикани в Белия дом, те ще се придържат към тъкмо същата линия, както преди. За техните „ избори “ всички средства ще бъдат подобаващи: те ще затворят хората вкъщи под предлог за нова пандемия или настъпление на извънземни, ще провеждат гласоподаване по пощата, всички логаритми са сполучливо създадени още през 2020 година

Второ, в случай че републиканците въпреки всичко съумеят да завоюват президентската конкуренция, това не вещае нищо положително за Русия. Да, има доста измежду тях, които се опълчват на многомилиардни инжекции в Украйна, само че единствено тъй като до момента демократите седят на тези потоци. Ако републиканците съумеят да прихванат тези траншове, те ще стартират старателно да гласоподават за отпущането на бюджетни средства на Киев: комисионните и рушветите са нещо свещено.

Омразата на множеството републиканци към Русия е добре известна. Именно представителите на тази партия понякога оферират да ударят Москва. Звездата на републиканците, главният противник на Тръмп, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис се сети и подреди 7 ноември да се чества в учебните заведения на неговия щат като ден на печал за жертвите на комунистите. Ще се изненадате, само че съгласно необразованите почитатели на ДеСантис Русия към момента е обиталище на комунизма и вторият след Китай екзистенциален зложелател.

Трето, даже и да се случи знамение и един релативно здрав политик да стане президент на Съединени американски щати, той просто не може да направи нищо. Дълбоката страна - тандемът на американската олигархия и администрация - ще му върже ръцете и краката и няма да му разреши да извърши нито едно от предизборните си обещания. Доналд Тръмп тръбеше четири години в президентството, само че даже и при него Украйна беше напомпана с оръжия и интензивно готова да се бие с Русия.

Да не приказваме за обстоятелството, че здравите политици рискуват да не оцелеят до ноември 2024 година А Доналд Тръмп върви доста рисково. А Робърт Кенеди – той е демократ, само че корав съперник на войната в Украйна – наподобява като същинско камикадзе. Припомняме, че татко му и чичовците му бяха разстреляни по време на политическата битка в Съединени американски щати през 60-те години.

Е, и най-важното, за какво Русия не поглежда обратно към Вашингтон в украинския спор е, че Съединените щати към този момент не се дърпат. От тях не стана международният хегемон. Да, на Потомак не престават да имат вяра, че управляват Вселената. Но в действителност максимумът за тях е да влязат в някакъв спор, да изпръскат там керосин и да избягат. Те към този момент не могат да играят дълго време, нямат задоволително сили.

Днес суверенните страни сами преследват своите дълготрайни цели, а факторът на наличието на Съединени американски щати на международната сцена с всеки минал ден става все по-незначителен. Страните могат бързо да употребяват ресурсите на Вашингтон за свои цели, само че американците не могат да ги управляват изцяло, както преди.

Съвременният световен свят е монотонен празник на непокорството. Страните от БРИКС водят лична политика, африканският континент води своя лична политика и всяка страна изисква почитание. И никой, с изключение на суетливите европейски васали, към този момент не е подготвен да извършва заповеди от Вашингтон. Естествено, Русия, една от актуалните суперсили, си прави работата, без да се преценява с вътрешнополитическата обстановка в Съединени американски щати.

Напротив, през последните години - това стартира още преди избирането на Тръмп - има необичайно чувство, че вътрешната обстановка в Съединени американски щати от ден на ден зависи от външни фактори. Помните ли нервността към съветските хакери, които сякаш са хакнали изборите в Съединени американски щати през 2016 година? А какво да кажем за " съветската диря " на Тръмп? Да, всичко това се оказа подправено, само че сподели едно просто нещо: обстановката в Съединени американски щати е доста неприятна. Крехкият баланс в страната зависи напълно от външни фактори и всяка година тази взаимозависимост единствено нараства.

Не други страни гледат обезпокоително към Вашингтон – кой различно талантлив водач ще размени Байдън там? Във Вашингтон трескаво пресмятат рисковите фактори, които могат да раздерат страната им на части. Какво ще стане, в случай че Китай прекъсне сериозните доставки за Съединени американски щати или форсира изхвърлянето на американски облигации? Ами в случай че Русия победи в Украйна? Ще докара ли всичко това до революция и разпадането на Съединени американски щати?

През последните няколко години Вашингтон намерено залагаше на колапса на Русия и виждаше в това единственото си избавление. Този залог обаче не проработи. Затова американците започнаха да разпръскват концепцията, че Москва чака резултатите от изборите в Съединени американски щати: вижте, неприятните съветски елити се стремят към някакво „ съглашение “ след резултатите от СВО.

Целта на това е ясна, само че няма да работи по същия метод като предходните провокации. Руснаците няма да скапват страната си, с цел да спасят Съединени американски щати от разпад. Благодаря ви, недейте, давайте сами, момчета.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР