Руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко заяви по повод аферата

...
Руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко заяви по повод аферата
Коментари Харесай

Москва вижда в шпионските скандали в Сърбия опит да я скара с Белград


Руският дипломат в Сърбия Александър Боцан-Харченко съобщи във връзка аферата с шпионажа, че никакви “скандални истории ” не могат да навредят на връзките сред Сърбия и Русия, както и че не всички в света са удовлетворени от тяхното съдействие и това е тип провокация Сърбия да се откаже от него.

“Най-важното в цялата тази история е, че в този момент нашите двустранни връзки и другарство сред Сърбия и Русия са постоянни. Те са солидни, смислени, с такава вероятност и дълбочина, че никакви скандални истории или хипотетично рекрутиране на сръбски от съветски боен не може да навреди на нашите връзки ”, съобщи Харченко пред РТС, съобщи БГНЕС.

Той съобщи, че постоянно в навечерието на значими срещи на високо равнище “е имало някакви провокации, някакъв скандал ”.

Както добави посланикът, той е „ привикнал “. “Независимо от това, не престават сходни провокации ”, сподели той.

Според него най-важният въпрос за жителите е дали няма да има щета върху връзките сред двете страни и добави, че няма да има щета, оповестява Бета.

За него недоволството от съдействието сред Сърбия и Русия, равнището му, размера, наличието, може би е най-очевидно във военно-техническата сфера.

“Има апел Белград да се откаже от всевъзможен тип съдействие с Русия ”, сподели Харченко.

Той също по този начин съобщи, че не схваща за какво военно-техническото съдействие мощно нервира другите съдружници на Сърбия, района или даже някои други.

Според него Русия предлага най-хубавото във връзка с цена на оръжията, качеството, умереността и „ по тази причина в пазарния смисъл съветският артикул подхожда на Сърбия “.

Както сподели той, Русия “няма нищо срещу ” да каже, че тормози някоя суверенна страна да търгува с друга страна. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР