Руският посланик в Лондон Александър Яковенко Руският посланик в Обединеното

...
Руският посланик в Лондон Александър Яковенко Руският посланик в Обединеното
Коментари Харесай

Руски посланик: На Лондон не може да се има доверие по случая Скрипал


Руският дипломат в Лондон Александър Яковенко

Руският дипломат в Обединеното кралство Александър Яковенко съобщи, че Англия има традиция в погазването на интернационалното право и не може да й се има доверие за следствието на отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал, съобщи Асошиейтед прес.

Пред кореспонденти Яковенко сподели, че Англия е обвинила Русия за офанзивата с нервнопаралитично вещество против Скрипал и щерка му от 4 март, само че не е показала никакви доказателства.

Той съобщи, че страната му не може да одобри английските думи за чиста монета и упрекна Обединеното кралство, че " има обичаи в погазването на интернационалното право и подвеждането на интернационалната общественост ".

По думите му историята е посочила, че достоверността на английските изказвания би трябвало да се ревизира. Искаме цялостна бистрота при следствието и цялостно подпомагане с Русия и Организацията за възбрана на химическите оръжия, сподели той.

Скрипал и щерка му остават в болница в тежко положение.

За решение на загадката с отравянето на Скрипал би трябвало да бъде извикан някой като героят от престъпните романи на Агата Кристи контрольор Поаро, съобщи Яковенко, представен от Ройтерс.

На конференцията си посланикът отбрани обява на съветското посолство по тематиката в Туитър след журналистически въпрос дали предвид на нея Русия не се отнася към случая " Скрипал " като към някаква смешка. В нея то беше написало, че тъй като няма никакви доказателства за случилото се, в Солсбъри би трябвало да пристигна някой като Поаро.

" Не разполагаме с никаква информация ", сподели Яковенко.

" Разследването е засекретено. Не знаем какви са претекстовете на английското държавно управление и по тази причина в известието се споделя следното: казусът е толкоз комплициран, по тази причина ни е нужна, да кажем, мъдростта на някого като Поаро ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР