Руският посланик в Испания Юрий Корчагин заяви, че е възмутен

...
Руският посланик в Испания Юрий Корчагин заяви, че е възмутен
Коментари Харесай

Напрежение между Русия и Испания

Руският дипломат в Испания Юрий Корчагин съобщи, че е засегнат от изявленията в испанския вестник El Pais, в това число за съществуването на избрана група в Каталуния, която би могла да бъде обвързвана с московските специфични служби, предава TACC.
В публикация на вестника се твърдеше, че съдията от испанската Национална правосъдна гилдия Мануел Гарсия-Кастелон е почнал следствие поради възможна интензивност на група, свързвана с съветските разследващи служби в Каталония в разгара на рецесията в самостоятелния район. В друга публикация се споделя, че испанските управляващи отхвърлят предлагането на Русия за основаване на взаимна група, която да подсигурява сигурността в киберпространството в района.
" Прочетох публикациите, които по този начин или другояче съдържат подправени вести по отношение на Русия и мога да кажа, това е възмутително ", сподели посланикът.
" Чета изявления във вестника и не ме изненадва, че има сили, които желаят да подкопаят позитивното развиване на другарските двустранни връзки сред Русия и Испания в продължение на към този момент пет века ", акцентира той.
„ Учудва ме по какъв начин почитан вестник следва тези сили и в действителност си сътрудничи с тях, предоставяйки техните страници за всевъзможни погрешни вести “, продължи посланикът.
Според него вестникът е допустимо да се пробва да завоюва читатели със сензационни вести, съобщи организация Фокус.
Действащият външен министър на Испания Жосеп Борел назова " чиста небивалица " информацията, появила се по-късно, съгласно която Мадрид приключва съдействието си с Москва в битката с дезинформацията.
" Всичко, което се приказва във връзка с Министерството на външните работи, е чиста излислица ", сподели дипломатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР