Руският посланик в Германия обеща Москва да отговори на изявлението

...
Руският посланик в Германия обеща Москва да отговори на изявлението
Коментари Харесай

Русия ще отговори на ограничения на нейна държавна телевизия в Германия

Руският дипломат в Германия даде обещание Москва да отговори на изказването за рестрикции, свързани с държавната телевизия RT. „ Със сигурност ще има реакция от съветска страна “, предизвести Сергей Нечаев в изявление за ДПА.

В средата на декември RT започва своя канал RD DE онлайн и на немски посредством разнообразни дистрибутори. YouTube блокира канала няколко часа по-късно, базирайки се на насоките на платформата си. След това медийни регулатори в Берлин започнаха произвеждане против RT, вследствие на което сателитният оператор Eutelsat спря излъчването на RT DE малко преди Коледа.

Причината за решението е, че немските регулатори не са дали лиценз за лъчение. RT обаче твърди, че е получила годен сръбски лиценз за канала. Предишен опит за приемане на лиценз през Люксембург бе несполучлив.

„ В Русия има толкоз доста немски публицисти “, сподели Начаев. По думите му всички те се усещат удобно в съветския медиен пейзаж. „ И в действителност не желаеме никакъв спор. Ние просто желаеме нашата станция в Германия да има същите права и благоприятни условия и да може да работи в мир “, разясни той.

Каналът е подложен на критика за разпространяване на тайни теории и дезинформация. RT отхвърля тези обвинявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР