Руският посланик в Братислава Игор Братчиков е извикан в словашкото

...
Руският посланик в Братислава Игор Братчиков е извикан в словашкото
Коментари Харесай

Словакия привика руския посланик заради изявления за осквернено гробище

Руският дипломат в Братислава Игор Братчиков е извикан в словашкото външно министерство поради изказване на съветската дипломатическа задача по отношение на разрушаването на гробище на съветски бойци от Първата международна война.

Говорителят на посолството Виталий Житнюк съобщи пред РИА Новости на 15 септември, че булдозер в село Ладомир в Източна Словакия е разрушил гробище на съветски бойци, починали през Първата международна война, по разпореждане. Дипломатическата задача назовава това " богохулна стъпка " и приканва Словакия да съблюдава междуправителственото съглашение от 1995 година за гробовете на починали бойци.

" Руският дипломат Игор Братчиков беше извикан в словашкото външно министерство във вторник, 20 септември, по отношение на скорошен отчет за хипотетично опозоряване на военно гробище в Ладомир ", се споделя в изказване на словашкото външно министерство.

Словашкото външно министерство назовава отчета за оскверняването на гробището " скалъпени обвинявания, които нямат никаква фактическа основа ". Те обявиха, че Словакия съблюдава съглашението от 1995 година и отделя нужното внимание и почитание на военните монументи и гробове. Словашкото външно министерство не даде пояснение за разрушаването на гробището, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР