"Руският посланик у нас е бил поканен да се яви

...
"Руският посланик у нас е бил поканен да се яви
Коментари Харесай

Руският посланик е поканен да се яви в МВнР на разпит

"Руският дипломат у нас е бил поканен да се яви в Министерството на външните работи "

Това съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова по отношение на следствието за съветски посланик, който е правил нерегламентирана разследваща активност в България, представена от

„ Работим дружно със службите. Премиерът координира персонално с Външното министерство. Посланичката е била поканена да се яви в Министерство на външните работи. Доколкото ми е известно, тя е отказала и ще изпрати собствен заместник”, посочи тя.

Бориславова добави: „ Преглеждаме нуждата от идентифициране на спомагателни лица, които вероятно слагат под въпрос техния дипломатически статус тъй като не извършват единствено дипломатически функции”.

Говорителят на държавното управление регистрира, че от началото на ескалирането на обстановката сред Русия и Украйна българските служби са в повишено равнище и степен на подготвеност. „ Правят инспекции по всички посоки, които са от голяма важност за националната сигурност”, уточни Бориславова.

От изказването ѝ стана ясно, че България ще приключи участието си в Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие. Решението е в съгласие от всички страни членки на Европейския съюз като групов отговор.

Хуманитарна помощ за Украйна

Правителството е решило страната ни да даде филантропична помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско съоръжение и лекарствени артикули. Изпращат се 30 палатки, 450 спални чувала, походни кревати, възглавници и стационарни електрически генератори. Ще се изпратят антибиотици, аналгетици и други сходни артикули от лист, който е импортиран за разискване на съвещанието на Министерския съвет. От тол такси ще бъдат освободени конвои с филантропична помощ, които минават през страната ни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР