Руският посланик Елеонора Митрофанова трябваше да избяга през задната врата

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова трябваше да избяга през задната врата
Коментари Харесай

„Любимият син“ на патриарх Кирил се разходи из София


Руският дипломат Елеонора Митрофанова трябваше да избяга през задната врата на съветската църква „ Св. Николай “ в центъра на София, откакто бе блокирана вътре от протестиращи, дружно с Волоколамския митрополит Антоний и шефа на АБВ – Румен Петков.

 

Митрофанова даже не съумяла да се качи в колата, защото била блокирана от митинга. Наложило й се да се прибере с друга кола, която я чакала зад оградата на посолството, разкри самата тя пред съветски медии.

 

Митрополит Антоний е външен министър на одиозния патриарх Кирил Гундяев и очевидно идва в София, с цел да показва, че рашките се одобряват с отворени прегръдки по света. Разбира се формалният мотив за това е честване на съветската черква „ Св. Николай “. Само че в София митрополитът е посрещнат с крясъци „ Убийци “ и „ Това не е Москва “.

 

Друг е въпросът обаче за какво визитата му е проспана от ДАНС.

Тук е моментът да отбележим, че московският гостенин е бил в компанията на митрополит Гавриил от Ловеч. Заедно с Николай от Пловдив, той е от съветското лоби в Светия синод. Въпросното лоби, дружно с Москва изрично отхвърля да признае независимостта на православната черква в Украйна.

 

Руският посетител, който идва в София с благословията на българската патриаршия, е значима съчка в родината си. Заради близостта му с Кирил Гундяев руснаците нежно го назовават „ сина на патриарха “, както и „ обичаната играчка на Гундяев “.

В качеството си на негов секретар, Антоний държи персоналния му телефон и се грижи за дневния му ред – срещи, диалози, църковни служби…

Любопитно е, че Антоний е назначен за персонален секретар на Гундяев едвам четири дни, откакто става патриарх.

 

В София, Антоний се сблъска освен с лозунги против съветската експанзия в Украйна, само че и откри общителен хазаин в лицето на Симеон Сакскобургготски за чиито връзки с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от години се носят всевъзможни клюки.

С други думи братушките ще отчетат, че не са изолирани в Европа, поради, че в София ги одобряват на високо равнище.

Източник: Уикенд





Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР