Руският посланик Елеонора Митрофанова направи днес първи коментар на изразените

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова направи днес първи коментар на изразените
Коментари Харесай

Митрофанова за съдбата на Паметника на съветската армия: Това си е ваш въпрос

Руският дипломат Елеонора Митрофанова направи през днешния ден първи коментар на изразените отзиви, че освен плоча от Паметника на Съветската войска, само че и целият паметник би трябвало да бъде отстранен.

 Първо плочата, след това монумента: Борисов изиска унищожаване на Паметника на руската войска Първо плочата, след това монумента: Борисов изиска унищожаване на Паметника на руската войска

" Знаете ли, Това си е ваш въпрос най-много. Моят коментар е, че историята би трябвало да се остави като история. Разбирате ли, по този начин може до безспир. Утре настроенията ще бъдат други, ще има и други такива суматохи, само че за какво. Това всичкото са стадии от вашата история. Затова става дума единствено за самоуважението ". Това сподели Митрофанова през днешния ден пред публицисти, заяви Би Ти Ви.

През 2020 година общински съветници от " Демократична България " в Столичния общински съвет (СОС) с предложение да се разпореди на кмета Йорданка Фандъкова да изиска от страната преместването на паметника, който е държавна благосъстоятелност, само че е построен в общинска територия и заема повърхност 6 дка в Княжеската градина. До действителни дейности по този начин и не се стигна.

Инициативата беше възобновена от предходната година след нахлуването на Русия в Украйна от кмета на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков, като тогава Трайков упрекна болшинството от ГЕРБ/СДС и Вътрешна македонска революционна организация в безучастие по въпроса. На брифинга в централата на ГЕРБ Вучев оправда дейностите на сътрудниците си с това, че тогава " ситуацията била друга ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР