Руският политолог Глеб Павловски е починал на 72-годишна възраст в

...
Руският политолог Глеб Павловски е починал на 72-годишна възраст в
Коментари Харесай

Почина руският политолог Глеб Павловски, който моделира образа на Путин, а после го нарече просто един слаб човек

Руският политолог Глеб Павловски е умрял на 72-годишна възраст в Русия. Той е индивидът, който моделира облика на Путин като мощния президент победител и осъществя идеологията на Кремъл в Украйна. Павловски работеше по президентските акции на Владимир Путин и някогашния проруски президент на Украйна Виктор Янукович, съобщи OFFnews.bg.

За гибелта на някогашния сив кардинал на Путин оповестиха няколко съветски медии, измежду които " Ведомости ", " Настоящее время ", " Медуза " и " Важни истории ".

Глеб Павловски беше един от основните политически технолози на Кремъл и създател на Фондацията за ефикасна политика. Именно той създава първата предизборна акция на Путин. До 2011 година Павловски работи с президентската администрация, а по-късно мина към политическа съпротива на Кремъл.

Павловски работи по акцията на избягалия украински президент Виктор Янукович на президентските избори през 2004 г. През 2005 година ефирен канал разгласи, че Главната прокуратура на Украйна е получила записи на телефонен диалог, в който хипотетични членове на съветските секрети служби споделят, че Павловски е предложил да бъде токсичен Юшченко. Той отрече обвиняванията и ги дефинира като  " много дребнава неистина ".

Фондацията на Павловски работи с и с проруския украински политик Виктор Медведчук, прочут като Кума на Путин.

Преди време в изявление за Панорама на въпрос дали се гордее или съжалява за облика на мощния президент победител на Путин, той отговори:

" Нито едното, нито другото. Аз съм историк, виждам на това като факт. Не обвинявам себе си, не упреквам и Путин. В края на краищата той просто е един слаб човек. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР