Руският писател-пропагандист и върл душманин на Украйна Захар Прилепин оцеля

...
Руският писател-пропагандист и върл душманин на Украйна Захар Прилепин оцеля
Коментари Харесай

Писателят-пропагандист Прилепин оцеля след атентата и се закани, че ще победи


Руският писател-пропагандист и безжалостен душманин на Украйна Захар Прилепин оцеля от гърмежа на 6 май в Нижгородска област. При атентата почина неговия телохранител и водач Саша „ Злия “ Шубин. А него го избавиха с хеликоптер, закараха го в болничното заведение в Нижни Новгород. Веднага откакто излезе от упойката, Прилепин описа какво му се е случило с героически пост в своя телеграм-канал.

„ На демоните оповестявам: никого няма да уплашите. Има Бог. Ние ще победим “, приключва поста си Прилепин.

След гърмежа беше арестуван жителят на Донбас Александър Пермяков – до момента в който излизал от гората, откакто взривил едната мина. Разследващите дори разгласиха малко видео, в което млад мъж си признава, че е взривил джипа „ Ауди “ на Прилепин, тъй като го завербували украинските спецслужби.

В същото време незаконното партизанско формирование „ Атеш “ към този момент беше поело отговорността за атентата. Групата „ Атеш “ се показва за съветска антипутинистка групировка, състояща се от руснаци и татари, сложила си за цел свалянето на режима в Кремъл. Според тях Алескандър Пермяков няма нищо общо с гърмежа и е подставено лице.

Любопитна детайлност от биографията на въпросния Пермяков е, че преди да го „ вербуват “, той години наред воювал един до друг с руснаците в армията на сепаратистите от Донецк. Следственият комитет и съветското външно министерство към този момент оповестиха случая за завършен – за по-малко от два дни те заловиха, проверяваха и признаха за отговорен причинителя на атентат, проведен от „ украинските сили “. А Министерство на вътрешните работи мигновено награди следователите „ за високия професионализъм при разкриването на тежко закононарушение “.

47-годишният публицист Захар Прилепин, който през последните години непрестанно зове украинците да бъдат безмилостно унищожавани, също има забавна биография. Ветеран от Чечня и нелош създател (издаван и в България), преди да стане путински пропагандист е бил… антипутинист.

През 2010 година няколко съветски политици и общественици откритото писмо „ Путин би трябвало да си върви “, в което желаят Владимир Путин да подаде оставка. Сред подписалите са персони като правозащитниците Елена Бонер и Лев Пономарьов, политиците Борис Немцов (впоследствие погубен от „ незнайни “ в Москва), Владимир Рижков и Иля Яшин (наскоро вкаран в пандиза с 9-годишна присъда за „ дискредитация на съветската армия), а също и писателите Виктор Шендерович и… Захар Прилепин.

Тогава Прилепин счита, че на Русия е „ належащо намерено политическо пространство “, „ свободен парламент, полемика, самостоятелна преса “.

След време (и след няколко срещи с Путин) обаче визията му се обръща на 180 градуса. Националист по душа, той към този момент е последовател на хубавичко ръка и единоначалието. Опортюнист? Твърде меко определение за него. По-скоро типичен отстъпник – разбиране за човек, изменящ на убежденията си и преминаващ в лагера на съперника, предател, дезертьор.

Каквито случаи прочее, имаме и в българската политика.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР