Руският писател националист Захар Прилепин бе ранен при атентат днес,

...
Руският писател националист Захар Прилепин бе ранен при атентат днес,
Коментари Харесай

Атентат срещу Захар Прилепин в Русия

Руският публицист националист Захар Прилепин бе ранен при атентат през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки. Един човек е бил погубен при взривяването на автомобила на Прилепин в град Нижни Новгород. Писателят е ранен. По предварителни данни под колата е било сложено взривно устройство с мощ над 2 кг тротилов еквивалент.

Близо до Нижни Новгород в Руся през днешния ден е бил взривен автомобил Audi Q7, в който е пътувал писателят Захар Прилепин. Той един от водачите на партията " Справедлива Русия ", прочут публицист, който от години постоянно пътува до Донбас, облечен във военна униформа.

" Към момента не е открито какво тъкмо се е случило. Захар Прилепин е добре ", сподели прессекретарят на писателя пред РБК. Но изданието цитира източник, непосредствен до Министерството на вътрешните работи, съгласно който по предварителна информация той е тежко ранен, краката му са потърпевши.

Той се е прибирал от Донбас, където ден по-рано поддържа Евгений Пригожин, водачът на наемническта формация " Вагнер ", в острите му рецензии против министъра на защитата и началника на генералния щаб на Русия.

Каналът Baza в Telegram, прочут с околните си контакти с полицията и Министерство на вътрешните работи, разяснява, че случаят е станал в село Пионерское, на към 50 км от град Бор. Baza, както и Mash пишат, че водачът на колата е умрял. Взривното устройство, показва Mash, може да се намира под дъното на Audi, други издания спекулират, че е било сложено под капака за мотора.

Прилепин е спрял по пътя в кафене и детонацията е станала откакто са потеглили. Взривът е бил толкоз мощен, че на пътя има изровена дупка, разказват локални издания.

 

Инфо: " Дневник "

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР