Руският певец с български корени Филип Киркоров е изваден от

...
Руският певец с български корени Филип Киркоров е изваден от
Коментари Харесай

Филип Киркоров вече не е заплаха за сигурността на Украйна

Руският артист с български корени Филип Киркоров е изваден от листата с лица, застрашаващи националната сигурност на Украйна по искане на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), заяви ТАСС, базирайки се на украинското министерство на културата и информацията.

В известието на уеб страницата на ведомството се прецизира, че писмото с настояването на СБУ датира от 25 юни. Пресслужбата на министерството напомня, че Киркоров е бил включен в листата още веднъж въз основа на писмо на СБУ. Причините за включването или изключването на лица от листата не са конкретизирани в писмата на службата до културното министерство, написа life.dir.bg.

Пресслужбата на ведомството заяви на 23 юни за включването на Киркоров листата с лица, представляващи опасност за националната сигурност на Украйна. В актуализирания през днешния ден лист името на артиста към този момент не попада.

В момента този лист съдържа имената на 200 дейци на културата, измежду които и на към този момент умряли създатели като Йосиф Кобзон и Валентин Графт, акцентира ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР