Руският петролен бос Сергей Виталиевич Захаров е станал български гражданин,

...
Руският петролен бос Сергей Виталиевич Захаров е станал български гражданин,
Коментари Харесай

Руски петролен бос е станал българин със златен паспорт“

Руският петролен необут Сергей Виталиевич Захаров е станал български жител, откакто е получил “златен паспорт “ през август 2018 година, оповестява.

Той е станал акционер в компанията “Нефтепереработчик “ през април през 2016 година По това време татко му Виталий Захаров е член на съвета на шефовете на компанията. Три месеца по-късно бащата е погубен при мистериозни условия. Захаров – старши е някогашен шеф в Газпром, някогашен народен представител от партията на Путин “Единна Русия”, който е убит през 2016 година с ловна пушка до момента в който разхожда кучето си.

Отчета от последното общото заседание на акционерите на 23.04.2021 година демонстрира, че синът му Сергей Захаров има 20% от акциите на “Нефтепереработчик “ и е избран отново като член на съвета на шефовете.Той е вписан като основател в общо 14 компании и началник в 4 компании в Русия, някои от които към този момент са закрити.

Сред тях е и сдружението с нестопанска цел ръководещо музея на историята на хладното оръжие, учреден от татко му и носещнеговото име.

В Досиетата Пандора Захаров се появява като краен притежател на офшорна компания от Британските Вирджински Острови – Blanefield Investments Limited. В нея той е съучастник с Александър Смирнов.

В публикацията си Bird стъпва върху и върху едно от за " златните " паспорти. Сергей Захаров е измежду чужденците, които са получили “златен “ паспорт с посредничеството на българския юрист Боян Новаков, който е сегашен член на Висшия правосъден съвет и звучен покровител на основния прокурор Иван Гешев.

В България Сергей Захаров е записал компанията „ Алмакс Финанс “ ЕООД, със седалище в София, осведоми Bird.bg Капиталът на компанията при основаването ѝ на 9 май 2017 година е 1000 лева, а в следствие на 15февруари 2018 година е повишен на 51 472 лева Втората вноска е непарична – право на благосъстоятелност на парцели в хотелски спа комплекс в Банско.

Фирмата на Захаров регистрира скромните 87 хиляди лева доходи и 37 хиляди лева облага за 2020 година а година по-рано надлежно 65 хиляди лева доходи и 19 хиляди лева облага. Това демонстрира информация в докладите подадени в Търговски указател. Тази инвестицията не е задоволителна за поданство и евентуално Захаров e закупил Държавни скъпи бумаги и или е внесъл пари на влог в българска банка, с цел да успее да заявява нужната инвестиция от минимум 2 милиона лв..

Досега стана ясно, че измежду новите “българи “, получатели на “златни паспорти “ са съветските топ банкери Дмитрий Кушаев – шеф на Credit Suisse Москва, Роман Нагаев – някогашен шеф капиталово банкиране на съветската банка ВТБ Капитал, и Игор Финогенов – някогашен шеф на Евразийската банка за развиване и непосредствен до властта, за което свидетелстват фотосите му с някогашния президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев.

Влиятелният руснакът Роман Савушкин също е станал българин. Той е общоприет шеф на Обединената вагонна компания, структурно дружество в Русия. Савушкин е непосредствен до Кремъл, за което свидетелстват фотосите му с някогашния съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев.

През 2015 година дългогодишният ръководител на Управителния съвет на Лукойл Нефтохим Бургас. Няколко месеца по-късно Андронов отпътува за Русия, с цел да поеме ръководството на рафинерията в родния си град Перм. Скъпият подарък обаче остава – Андронов има български паспорт с тях достъп до целия Европейски Съюз.

“Златен паспорт “ е получил и израелският жител от съветски генезис Юрий Гушин, който е един от притежателите на българската софтуерна компания Packets Technologies. Разследване на съветския уебсайт „ Медуза “ преди пет години описа по какъв начин компанията е демонстрирала пред руснаци своята технология за хакерски офанзиви против украинското министерство на защитата и уебсайтът slon.ru
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР