Руският петрол е престанал да постъпва в Чехия от полска

...
Руският петрол е престанал да постъпва в Чехия от полска
Коментари Харесай

Ройтерс: Руският петрол е престанал да постъпва в Чехия от Полша


Руският нефт е престанал да постъпва в Чехия от полска територия, през която минава нефтопроводът „ Дружба “. За това е съобщила организация Ройтерс, базирайки се на лични източници, представена от организация ТАСС.

Официална информация към този момент от чешка страна няма. По данни на отворените източници, държавните запаси на Чехия са разчетени за три месеца. В сряда Министерство на енергетиката на Полша е уведомило за решението си да прекрати доставката на съветски нефт по нефтопровода „ Дружба “ през пункта в Адамово на полско-беларуската граница по отношение на утежняването на качеството на горивото и риска от увреждане на системите за транспорт на нефт и нефтопреработващите фабрики.

В петък, 19 април беларуската страна съобщи за внезапно утежняване на качеството на нефта, постъпващ от Русия в сектора на магистралния водопровод ОАО „ Гомельтранснефть Друба “. Източникът на замърсяване е бил открит в сектора Самара – Унеча на нефтопровода „ Дружба “. От съветското министерство на енергетиката обявиха, че казусът с утежняването на качеството на петрола, доставян в посока Беларус има механически темперамент и ще бъде отхвърлен бързо, прецизира организацията.

Припомняме, че от съвсем седмица съветските медии сигнализират за утежняване на качеството на нефта доставян за Беларус и за отвод от доставки.
Междувременно стана ясно също по този начин, че най-голямата полска нефтопреработваща компания Orlen не изключва, че може да изиска обезщетения при положение, че в нефтопреработващите й съоръжения попадне некачествена суровина.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР