Руският пазар вече не е това, което беше – рублата

...
Руският пазар вече не е това, което беше – рублата
Коментари Харесай

Бизнесът с Русия вече не е това, което беше


Руският пазар към този момент не е това, което беше – рублата се срутва, а руснаците пазарят все по-рядко и по-малко. Големите немски компании, дейни на съветския пазар, разчитат тревожните знаци и бият отбой.

Много немски компании до неотдавна смятаха съветския пазар за преуспяващ. Но финансовото състояние, в което се намира Русия сега, не е положително, което се придвижва автоматизирано и върху инвеститорите, производителите и търговците на дребно. Всички те се надяваха, че потребителският взрив в Русия ще продължи.

Голямото евакуиране - изцяло или отчасти

След 12 години Медиа Маркт се изтегля от Русия. Най-голямата верига за електроника в Европа е показана в 14 страни. Концернът към този момент договаря продажбата на филиалите си в Русия на съветския съперник " М.Видео ", запазвайки миноритарен акционерен дял в съветската компания. Още преди продажбата, германците закриха в последно време шест свои филиала в Русия. Като причина за решението си те показаха  и спадащите доходи на съветския пазар.  

Тази комерсиална марка скоро ще изчезне от Русия

Германският търговски колос Ото Груп напуща съветския пазар отчасти. През април концернът разгласи, че през лятото ще закрие два от съветските си онлайн-шопове: otto.ru, който е на пазара от 2006 година, и quelle.ru, добит през 2009 година. Закрива се надлежно и каталожната търговия на Ото и Квеле, чиито каталози бяха именити в Русия още по руско време.

Концернът обоснова решенията си с промяна в световната си тактика и желанието да се концентрира върху немския пазар. Важна роля за тези решения е изиграла и растящата конкуренция в съветската онлайн-търговия. Развитието на интернет е довело до отмиране на класическата каталожна търговия. Според специалисти, причина за закриването на двата онлайн-шопа е и слабата рубла и обвързваното с това оскъпяване на доставките от Германия.

Русия към този момент не е приоритет за Адидас

Адидас към този момент закри доста от магазините си в Русия

Също и производителят на спортни артикули Адидас ще понижи наличието си на съветския пазар. Решението е взето още през 2014 година, когато, след спада на рублата и на, концернът коренно поправя доста оптимистичните си упования по отношение на съветския пазар.

В началото на това десетилетие Адидас беше оповестил Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело за един от трите си стратегически района - наред със Северна Америка и Китай. Броят на магазините на Адидас в Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело трябваше да нарасне от 800 на 1200. На моменти съветският пазар е носел на германците до 10 % от международните им облаги. Сега обаче те са се свили до едвам три %. Намалялата покупателна дарба на руснаците е причина концернът да разгласи предишното лято, че ще затвори редица свои магазини в Русия. Междувременно техният брой е понижен до 600. 

Изключението Метро
Редакцията предлага
Метро АГ не счита да закрива свои филиали в Русия, където концернът има общо 89 филиала на територията на Руската федерация, както и един на. Метро АГ, който е показан в 25 страни по света, даже не изключва да открие и нови пазари в Русия. Руският пазар е доста значим за концерна, който в това време е вложил толкоз доста пари на съветския пазар, че не може да си разреши да се отдръпна от него.

В средата на май Метро АГ показа обхватен проект за реорганизирането на бизнеса си в Русия. Концернът счита да се върне към покупко-продажбите с дребни и междинни предприятия, като хотели, заведения за хранене, кафенета и дребни магазини. Според пресслужбата на компанията, настоящите проблеми на Метро в Русия са провокирани частично от " влошената обстановка на дребните и междинни предприятия ". Въпреки това съветският пазар крие голям капацитет, имат вяра в Метро АГ.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР