Руският патриарх Кирил призова за единство и подкрепи усилията на

...
Руският патриарх Кирил призова за единство и подкрепи усилията на
Коментари Харесай

В Русия призиви за единство, името на Пригожин табу

Руският патриарх Кирил прикани за единение и поддържа напъните на Путин да предотврати разтърсванията в страната. В изказването на патриарха се насочва апел " да се пази единството на народа ", само че не се уточнява от какво нито като по какъв начин Кирил дефинира обстановката.

" Пред лицето на общата опасност би трябвало да запазим единомислието, да преодолеем обидите и персоналните упоритости. Без значение какъв брой мъчно може да бъде това от време на време. Подкрепям ориентирани към попречване на разтърсванията в нашата страна. Аз самият се апелирам и приканвам всички епископи, духовници, монаси и миряни да се молят на Господ да резервира мира и единството, които са застрашени от апелите за безредици ", се споделя в апела, представен от ТАСС.

Подобно на други съветски публични лица, както и на самия съветски президент Владимир Путин, в обръщението си патриарх Кирил не загатва Евгений Пригожин, непосредствения водач на протеста, а дефинира протичащото се само като " опит за втълпяване на разкол в нашата страна " и опасност за протест.

От рано сутринта съветски публични лица и политици насочат нереални апели за единение и обвинявания за изменничество, само че без да показват името Евгений Пригожин. Не се загатва постоянно и името на частната военна компания " Вагнер ".
 Евролидерите следят без коментар оттатък
Евролидерите следят без коментар оттатък " източните граници " на Европа

Засега обаче няма други мнения по отношение на въоръжения протест на Евгений Пригожин

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, заяви че Владимир Путин сега е в Кремъл и работи. Това заяви неговия

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, декларира, че депутатите от Държавната дума, представляващи ползите на жителите на Руската федерация, се афишират за консолидация на силите, поддържат президента Владимир Владимирович Путин - нашия висш главнокомандващ, а бойците на Вагнер би трябвало да създадат единствения верен избор: да бъдат със своя народ, на страната на закона, да пазят сигурността и бъдещето на своята татковина и да извършват заповедите на висшия главнокомандващ. " Всичко друго е изменничество! " Изявлението си Володин прави даже преди обръщението на Владимир Путин към жителите и военните, предаде Интерфакт.

Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко пък въобще не загатва нито Пригожин, нито " Вагнер ": " Съветът на Федерацията, Камарата на районите, дават цялостна поддръжка на президента, поръчител на Конституцията, с ясното схващане какъв брой значима е в актуалната обстановка виновната и консолидирана позиция на цялото общество, жителите и ръководителите на всички субекти на Федерацията без изключение. Президентът сподели всичко. Каза го по метод, който не оставя у никого въпроси или подозрения. Той беше изцяло прям и безапелационен. "

Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев прикани за сплотяване към съветския президент:  " Сплотяването към нашия президент и висшия главнокомандващ на въоръжените сили на страната е от решаващо значение за успеха над външния и вътрешния зложелател, който се стреми да раздра Родината ни, и за спасяването на страната ни. Националното разединение и изменничество биха довели до най-голямата покруса и всеобща злополука ", уточни той.

" Няма да го допуснем. Врагът ще бъде смачкан. Победата ще бъде наша ", добави Медведев.

Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи: " Имаме един главнокомандващ. Не двама, не трима. Един. И той прикани всички да се обединят. Това е най-важното сега. Всеки от нас има лично отношение към всичко. Но има моменти в историята, когато персоналните усеща би трябвало да се оставят настрани за по-късно ".
 Кадиров се врече във честност на Путин, още веднъж
Кадиров се врече във честност на Путин, още веднъж

Домашният фронт постоянно би трябвало да бъде спокоен и сигурен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР