Руският парламент прие закон, позволяващ на всички руски и чуждестранни

...
Руският парламент прие закон, позволяващ на всички руски и чуждестранни
Коментари Харесай

Руската централна банка ще работи с аналог на SWIFT

Руският парламент одобри закон, допускащ на всички съветски и задгранични юридически лица да се свържат с съветския аналог на SWIFT - SPFS системата за прекачване на финансови известия на "Банк России ". Тази система е създаден от съветската централна банка аналог на системата за финансови прехвърляния SWIFT, която се развива от 2014 година откакто държавното управление на Съединени американски щати заплаши да изключи Русия от интернационална междубанкова система за предаване на информация и осъществяване на заплащания SWIFT.

Руската централна банка по новия закон към този момент има право да дава услуги по прекачване на финансови известия на юридически лица, които са клиенти на кредитни институции, както и на нерезиденти (частни или юридически лица, които се третират като чужденци във връзка с фискалния и валутния контрол), в това число задгранични кредитни организации, интернационалните организации, задгранични централни банки.

Законът отстранява нуждата юридическите лица да бъдат клиенти на кредитните институции, с цел да могат да употребяват услугите на банката. Законът уголемява опциите на съветската централна банка да дава услуги за финансови известия за задгранични и съветски юридически лица. Процедурата за даване на такива услуги се дефинира от правилника на Централната банка на Русия, а за задгранични юридически лица и интернационалните организации - със подписаните контракти.

Законът ще спомогне за развиването на системата за прекачване на финансови известия на "Банк России ", съветския еквивалент на интернационалната междубанкова система за прекачване на информация и осъществяване на SWIFT заплащания, поддържане на стабилността на националната платежна система и нейната отбрана против систематичен риск.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР