Руският парламент прие в четвъртък на трето и окончателно четене

...
Руският парламент прие в четвъртък на трето и окончателно четене
Коментари Харесай

Руският парламент приема закон, забраняващ „ЛГБТ пропагандата“ сред възрастни

Руският парламент одобри в четвъртък на трето и дефинитивно четене закон, който уголемява съществуващата възбрана за поощряване на „ ЛГБТ пропагандата “ измежду деца, като я не разрешава измежду хора от всички възрасти.

Съгласно новия закон всяко събитие или деяние, считано за опит за поощряване на хомосексуалността - в това число онлайн, във филми, книги, реклама или обществено - може да докара до тежка санкция.

Глобата ще бъде до 400 000 рубли (6600 долара) за физически лица и до 5 милиона рубли (82 100 долара) за юридически лица. Чужденците могат да бъдат изправени пред 15 дни арест и следващо експулсиране от страната.
Критиците виждат този ход като опит за в допълнение заплашване и угнетяване на половите малцинства в Русия, където управляващите към този момент са употребявали съществуващите закони, с цел да спрат гей парадите и да задържат деятели за правата на гейовете.

Законодателите споделят, че пазят морала пред това, което те настояват, че са „ неруски “ декадентски полезности, насърчавани от Запада. Но правозащитни групи споделят, че дейностите са предопределени да забранят представителството на малцинства като лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора (ЛГБТ) в публичния живот.

„ ЛГБТ през днешния ден е детайл от хибридната война и в тази хибридна война ние би трябвало да защитим нашите полезности, нашето общество и нашите деца “, сподели предишния месец Александър Хинщайн, един от архитектите на законопроекта.

ЛГБТ мрежата, която предлага правна помощ, назова законодателството " неуместен " опит за унижение и дискриминация на ЛГБТ общността.

TikTok, приложение за шерване на видео, беше санкционирано с 3 милиона рубли предишния месец за разпространение на „ видеоклипове с ЛГБТ тематики “, до момента в който съветският медиен регулатор изиска от издателствата да обмислят изтеглянето от продажба на всички книги, съдържащи „ ЛГБТ агитация “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР