Руският парламент обяви конкурс за рап песен, предаде Асошиейтед прес.

...
Руският парламент обяви конкурс за рап песен, предаде Асошиейтед прес.
Коментари Харесай

Руският парламент обяви конкурс за рап песен

Руският парламент разгласи конкурс за рап ария, съобщи " Асошиейтед прес ". Новината пристигна в миг, в който спектаклите на дузина рапъри бяха анулирани след предизвестия от управляващите, че тяхната музика разпространява " неправилни полезности ". Освен това минимум трима музиканти в Русия бяха задържани.

Като алегоричен жест на помиряване Държавната Дума разгласи, че ще организира конкурс за най-хубава рап ария, само че тематиката на песента би трябвало да бъде за пътешестване из Русия. Победителят, съгласно депутата Михаил Дегтярев, ще завоюва обиколка из съветски градове.

" Искаме да предоставим платформа за открита полемика и да подчертаем както преимуществата, по този начин и минусите на този или оня град ", добави той. " Ако да вземем за пример има неприятен път покрай дадена туристическа атракция, би трябвало да има и видео за това ", добави той.

Рапът се трансформира в един от най-популярните музикални жанрове измежду съветската юноша и цел за съветските управляващи, с помощта на открития метод, по който той обрисува ежедневната действителност и поради унищожителната рецензия към държавното управление.

Миналият месец рапърът Хъски, чиито видеоклипове бяха гледани 6 милиона пъти в " Ютюб ", беше задържан поради спонтанен пърформанс, откакто шоуто му бе спряно в град Краснодар. Съдът постанови Хъски да остане 12 дни в пандиза по обвинявания в безчинство, само че той беше пуснат четири дни по-късно, няколко часа преди известни хип-хоп изпълнителни да проведат концерт в негова поддръжка в Москва.

За да не си навлекат гнева на народа, висши съветски представители в последните дни започнаха стъпки да се дистанцират от тези, които анулираха концертите на рапърите и постановиха арестите на музикантите. Държавната дума предходната седмица бе хазаин на кръгла маса, на която участваха някои от най-популярните съветски реализатори. Президентският омбутсман пък сподели, че Владимир Путин е поръчал да се проверява за какво концерти на музиканти са били анулирани.

Източник: БТА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР