Руският парламент гласува забрана за използване на смартфони от войниците,

...
Руският парламент гласува забрана за използване на смартфони от войниците,
Коментари Харесай

Русия забранява смартфони на военнослужещите

Руският парламент гласоподава възбрана за потребление на смарт телефони от бойците, до момента в който са на работа, поради опасения, че потреблението на обществени мрежи ще заплаши националната сигурност, съобщи Би Би Си.
Проектозаконът не разрешава на военния личен състав да употребява мобилни телефони, които могат да вършат фотоси, да записват видео и имат достъп до интернет.

Войниците също по този начин няма могат да пишат за армията или да приказват с публицисти, в случай че законът бъде утвърден от горната камара на Народното събрание и бъде подписан от президента. Текстът бе утвърден в долната камара с гласовете на над 400 от 450 депутати.

Разрешени остават мобилните телефони с съществени функционалности като осъществяване на диалози и изпращане на текстови известия. Предмет на възбраната са и таблети, и преносими компютри.

Публикувана от бойци информация в обществените мрежи разрешава на проверяващи уеб сайтове като английския „ Белингкет “ да разкриват загадка интензивност на армията, отбелязва Би Би Си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР