Руският опозиционер Алексей Навални заяви, че ще съди руския президент

...
Руският опозиционер Алексей Навални заяви, че ще съди руския президент
Коментари Харесай

Алексей Навални ще съди Владимир Путин

Руският опозиционер Алексей Навални съобщи, че ще съди съветския президент Владимир Путин и администрацията на Русия. Повод по тази причина са отводите на локалните управляващи за в съгласие осъществяване на митингите в другите градове на страната, заяви съветското осведомително издание " Медуза. "
По думите на Навални локалните управляващи " работят проведено, синхронно и по очевидни инструкции от страна на Москва ".
" Ще желаяме да бъдат разпитани свидетели-чиновници и ще потвърждаваме, че всички тези противозаконни инструкции са дадени персонално от Путин, никой различен не би могъл да направи това ", написа Навални в блога си.
Навални изясни още, че напоследък градските администрации са престанали да утвърждават съгласувани манифестации, поради което е било решено акциите да се организират в частни пространства.
Така на 29 октомври предприемач дава собствен сектор в търговски център, а на 4 ноември в Иркутск ще се организира протест на територията на мебелен център, чийто притежател се е съгласил да даде мястото.
" Търсим почтени и непокорни хора в районите, които имат хранилища, халета, търговски центрове, киносалони и така нататък всевъзможни пространства, които могат да съберат повече от хиляда души ", гласи апел в блога на съветския опозиционер.
Навални споделя, че всяка седмица подава 200 поръчки за позволение за демонстрации в огромните градове на Русия и в 100% от случаите получава " изцяло противозаконни отводи ".
Припомняме, че Алексей Навални неотдавна излезе след втория си за тази година арест. Той бе арестуван на 29 септември директно преди да замине за своето присъединяване в протест в град Нижни Новгород.
На 9 юни десетки последователи на Навални бяха арестувани по време на демонстрациите, които се организираха в огромните градове на Русия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР