Руският опозиционер Алексей Навални призова днес ЕС да наложи конкретни

...
Руският опозиционер Алексей Навални призова днес ЕС да наложи конкретни
Коментари Харесай

Навални към Брюксел: Санкционирайте олигарсите, а не офицерите на Путин

Руският опозиционер Алексей Навални прикани през днешния ден Европейски Съюз да наложи съответни стопански наказания против олигарсите към президента Владимир Путин, заяви Франс прес, представена от БГНЕС

Пред евродепутатите той съобщи, че „ няма смисъл да бъдат глобени полковници или генерали, или хора, които не пътуват доста ”.

Според него, съветските чиновници и военни офицери, които обичайно попадат под ударите на глобите, нямат доста парцели или банкови сметки в Европа. Вместо това Брюксел би трябвало да насочи вниманието си към вътрешния кръг на богатите магнати на Путин с яхти и вложения в Европейски Съюз.

Във виртуалния дебат във външната комисия на Европейския парламент, дружно с Навални участваха и съветските опозиционни водачи Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин, споделя и  Като съобщи, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната офанзива против политическите съперници на режима, Навални акцентира, че е време да се създаде нова тактика към Русия.  " Руските управляващи би трябвало да се третират като тайфа нарушители ", бе безапелационен той.

„ Просто поставете на прицел съответен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели действителни опити олигарсите да бъдат сложени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато съветският народ разбере, че Европа ги държи встрани от Европа, по улиците на Русия ще стартират тържества “, афишира Навални, представен от Националното радио. 

Западните страни стигнаха до заключението, че Навални е токсичен -  с Новичок, бойно отровно вещество, която несвързани с държавните структури лица мъчно биха могли да си набират. След лекуването му в берлинската болница „ Шарите ” и почналото следствие, напрежението сред Москва и европейските столици, изключително Берлин, се ускори.

Навални прикани в същото време  Брюксел да отхвърли резултата от съветските парламентарни избори следващата година, които съгласно него сигурно ще бъдат фалшифицирани.  " Най-късно след 10 месеца в Русия би трябвало да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната необятна предизборна акция в целия политически набор, само че това няма по какъв начин да се случи, защото на претендентите на опозицията не е позволено да се явят на тях ", сподели от своя страна Владимир Кара Мурза. Той даде за образец отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде позволен до изборите: " Като чуете идващия път от медиите, които популяризират кремълска агитация, или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има необятна поддръжка на Запад, просто задайте елементарния въпрос: " Ако в действителност е толкоз известен, за какво се бои толкоз от свободни избори ".

 

СЕГА напомня:

През октомври посланиците на 27-те страни от Европейски Съюз утвърдиха наказания против Русия, след като Франция и Германия предложиха въвеждането на мерки, ориентирани към лица, " според тяхната публична функционалност " и към субекти, " участващи в програмата " Новичок ". В резултат на това наказания бяха наложени против шестима руснаци, измежду които и ръководителят на ФСБ Александър Бортников, както и върху Държавния проучвателен институт по органична химия и технологии, с който на бизнесмените от Европейски Съюз е неразрешено да поддържат каквито и да било връзки. Ограниченията включват забрана за влизане на територията на Европейския съюз и заледяване на всевъзможни финансови активи в европейските банки.

заяви, че страната възнамерява да наложи наказания против Европейския съюз поради случая с Алексей Навални. По този метод се цели да се обиден сътрудници на водачите на Германия и Франция.

" Тъй като глобите, които ЕС наложи по отношение на Навални засягат директно висшите чиновници на администрацията на съветския президент, нашият отговор е да определим огледални ограничения``, сподели Лавров по време на онлайн конференция. ``Санкциите към този момент са признати и скоро ще осведомяваме немските и френските си сътрудници за това ", сподели министърът. Лавров акцентира, че дейностите на Берлин по проблема с Навални са неприемливи и противоречат на интернационалните обвързаности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР