Руският опозиционер Алексей Навални е поел отровата Новичок, която е

...
Руският опозиционер Алексей Навални е поел отровата Новичок, която е
Коментари Харесай

Плашат със затвор екипа на Навални, изнесъл уликите от хотелската стая |

Руският опозиционер Алексей Навални е поел отровата " Новичок ", която е била върху гърлото на бутилка в хотела в Томск преди да тръгне към летището. Това оповестява в свое следствие съветското без значение издание " а версията се удостоверява и от съратниците на Навални от " Фонда за битка с корупцията ".

На 4 септември Der Spiegel заяви, че следи от " Новичок " са открити на гърлото на бутилката от която е пил Навални, а също по този начин и в кръвта, урината и кожата на политика. Бутилката е непокътната от околните на политика и са съумели да я транспортират със самолета изпратен от германска неправителствена организация до Омск, с цел да транспортира Навални за лекуване в Германия. Че следите са от " Новичок " беше доказано от лаборатории от Франции и Швеция. 

Екипът на ФБК е бил настанен в Томск в хотел Xander. Към летището дружно с Навални са тръгнали прес-секретарят Кира Ярмиш и помощникът му Иля Пахомов. В хотела са останали юристът Владлен Лос, операторът Павел Зеленский и двамата основни проверяващи от фонда Георгий Албуров и Мария Певчих, защото е трябвало да довършат работата си по кино лентата за локалните политици от ръководещата партия " Единна Русия ".
Вижте тази обява в Instagram.

Публикация, споделена от (@navalny) на

Около 10 часа сутринта, томско време, самолетът със изгубилия схващане Алексей Навални се приземява в Омск. Другарите му, които сега закусват в ресторант Velve вземат решение да съберат всичко, което може да има отношение към отравянето. " Защото в Русия сигурно нямаше да проверяват отравянето ", изяснява Албуров.

В изявление пред съветската секция на BBC Мария Певчих - " най-тайнствената сътрудница на Навални " споделя, че откакто са съумели да убедят управлението на хотела да бъдат позволени в стаята употребена от политика, те са събрали с ръкавици " всичко до което човек може да се допре ". Бутилките и другите евентуални улики за отравяне са били скрити в багажа на работещите във ФБК, те са стигнали с кола първо до Новосибирск, а от там със аероплан до Томск. Певчих и брачната половинка на Навални - Олга са се качили на медицинския аероплан и по този начин бутилките са стигнали до Германия. Мария споделя, че макар, че тя не е била от публицистите появяващи се в кадър в следствия тя също е била следена от службите, за което е схванала от фрагменти, на които се вижда по какъв начин си хвърля боклука, показани по държавните малките екрани и близки до властта медии. Семейството и е подложено на тормоз от медиите на " готвача на Путин " - Евгений Пригожин.

Междувременно Кремъл съобщи през днешния ден, че бутилката с вода, открита в хотелската стая на опозиционния водач Алексей Навални, е можела да послужи като доказателство по случая, само че негови поддръжници са я изнесли от Русия. " Не можем да разбираем това, тъй като, както знаете, тази бутилка, в случай че в действителност е съществувала, е била отнесена в Германия или някъде другаде. Следователно нещо, което е можело да се трансформира в доказателство за отравяне, за жалост е било изнесено. Това (поражда) спомагателен въпрос: Защо? ", съобщи представителят на Путин - Дмитрий Песков.

" В тази история има прекалено много парадокси, с цел да се одобри нечия дума за факт ", сподели той. 

Публикация в страната организация " РИА Новости " твърди, че околните изнесли уликите ги заплашва затвор от 7 години. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР