Руският опозиционер Алексей Навални е изправен пред перспективата за нови

...
Руският опозиционер Алексей Навални е изправен пред перспективата за нови
Коментари Харесай

Нови обвинения грозят Навални

Руският опозиционер Алексей Навални е изправен пред вероятността за нови наказателни обвинявания, откакто " на процедура е бил заставен да наруши разпоредбите на наказателната колония с оптималната сигурност, където е държан “, съобщи един от юристите му във вторник, представен от Reuters.

Вадим Кобзев разгласи в Twitter, че " смърдящ пандизчия с неприятна хигиена “ е бил вкаран в килията на Навални в понеделник като " провокация “, до момента в който той е изпълнявал затворнически труд, и че Навални не е имал различен избор при завръщането си, с изключение на да го извлече от там.

Тогава му е било декларирано, че ще бъде упрекнат във възпрепятстване на затворническите управляващи, което носи оптималната присъда от пет години, посочи Кобзев.

Пенитенциарната работа не отговори незабавно на искане за коментар.

Носителят на премията " Сахаров “ за независимост на мисълта към този момент излежава 11 години и половина години отнемане от независимост в наказателната колония ИК-6, на към 240 км източно от Москва, по обвинявания в машинация и пренебрежение към съда, които съгласно него са били скалъпени, с цел да го накарат да млъкне.

Миналия четвъртък негов представител съобщи, че той страда от мощна болежка в стомаха и че се опасява, че му е дадена отрова, напомня Reuters.

Два дни по-рано той сподели в акаунта си в Туитър, ръководен от негови сътрудници, че е бил изместен назад в изолираност и заставен да търпи " пъклен " условия.

Кобзев съобщи, че това е 13-ият престой на Навални в наказателна килия от ареста му през 2021 година

Преди да бъде аресутван към фигурата на Навални се развихри скандал поради хипотетичното му отравяне с бойното нервно-паралитично вещество " Новичок “ в Русия. Той бе превозен за лекуване в немската болница " Шарите “, само че след няколко месеца реши да се върне в родината си, където бе задържан за нарушение на условна присъда.

Неговата Фондация за битка с корупцията е оповестена за противозаконна и " екстремистка “, другите нейни водачи са в заточение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР