Руският опозиционер Алексей Навални бе отново задържан днес на излизане

...
Руският опозиционер Алексей Навални бе отново задържан днес на излизане
Коментари Харесай

Руският опозиционер Навални бе арестуван отново още на излизане от ареста

Руският опозиционер Алексей Навални бе още веднъж арестуван през днешния ден на излизане от ареста, където излежа 30-дневна присъда за образуване на неразрешена от управляващите проява, заяви Франс прес, като се базира на собствен фотограф.

Навални бе предстоящ на разсъмване на изхода на постройката от служители на реда, които го водиха в районно полицейско ръководство в Москва. По-късно през днешния ден той ще се яви пред арбитър, заяви говорителката му Кира Ярмиш.

Обвинен, че е нарушил друга точка от Кодекса на Руската федерация за административните правонарушения, Навални може да получи още до 20 дни арест и санкция в размер на до 300 000 рубли (около 7500 лева).

Предишната му присъда бе за забранен митинг през януари, на който той приканва за протест на президентските избори на 18 март. Навални упрекна управляващите, че са го вкарали в ареста, с цел да му попречат да стачкува на 9 септември против държавния план за пенсионна промяна.

Въпреки че той не можа да взе участие, хиляди руснаци се отзоваха на апела му да стачкуват този ден, в който имаше и локални избори, а полицията арестува над 800 души в цялата страна, уточни Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР