Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната
Коментари Харесай

Жив ли е Алексей Навални, изчезнал е от затвора

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната колония, където е затворен от средата на предходната година, и настоящето му местоположение не е известно, оповестяват негови близки. На процедура той е " липсващ от затворническата система " на Русия, съобщи " Ройтерс ".

Говорителят на Навални Кира Ярмиш уточни, че личният състав на оборудването ИК-6 в Мелехово, на 235 км източно от Москва, е съобщил на юриста му, че опозиционният водач към този момент не е измежду пандизчиите.

" Къде са го отвели, отхвърлят да кажат ", написа тя в X.

Помощникът на Навални Леонид Волков разяснява: " 0% съвпадане и 100% директен политически надзор от Кремъл ".

Той прибавя: " За Путин не е загадка кой е неговият главен конкурент на тези " избори ". И той желае да се увери, че гласът на Навални не се чува. "

" Вече шести ден не знаем къде е Алексей и какво става с него ", разяснява Кира Ярмиш в обява в Х. 

Коментарът ѝ е откакто за следващ път съветският опозиционен водач не взе участие посредством видеоконферентна връзка в правосъдно съвещание и това ускори страховете на околните му.



Съдът в град Ковров, ситуиран на към 260 километра североизточно от Москва, трябваше да прегледа тъжба, импортирана от Навални против управлението на пандиза, в който опозиционерът излежава 19-годишна присъда. От четвъртък насам той не съумява да взе участие в правосъдните съвещания посредством видео връзка, каквато е нормалната процедура.

Затворническата администрация дава неуместното пояснение, че това се дължи на проблеми с електроснабдяването. Миналата седмица представител на центъра за отнемане от независимост съобщи пред публицисти, че " проблемите ще бъдат отстранени допустимо най-скоро ".



От сряда насам обаче управлението на пандиза не разрешавал юристите на Навални да се срещнат с него.

Това, наред с публикуваната от Ярмиш информация, че преди две седмици 47-годишният отстъпник се е разболял в килията си, ускорява опасенията за Навални.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР