Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бил възпрепятстван

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бил възпрепятстван
Коментари Харесай

Навални: Путин не ми позволява да отида до Страсбург

Руският опозиционен водач Алексей Навални съобщи, че е бил възпрепятстван да излети от Москва, с цел да участва на произнасянето в Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург дали неотдавнашните му арести са политически стимулирани.
" Охраната на границата сподели, че напускането ми е неразрешено. Има някакво писмо, в което се споделя, че ми е неразрешено да напущам, само че няма пояснение за какво ", написа Навални в Twitter.

The ECHR will soon announce its ruling on whether or not my numerous detentions were politically motivated. Apparently, Putin`s regime thinks than not letting me fly to Strasbourg to hear this ruling will change anything https://t.co/tKAdzI4D6E
— Alexey Navalny (@navalny) 13 ноември 2018 година
Навални беше възнамерявал да се качи на полет до Франкфурт и до Страсбург, където се чака Европейският съд по правата на индивида да огласи решението в четвъртък (15 ноември), показва БГНЕС.
Според съветския закон тези, които имат неплатени задължения, могат да бъдат блокирани да изоставен страната. " Нямам неплатени санкции, " написа Навални, като демонстрира и документ, с който му се не разрешава да напуща Русия. " Последният път, когато напуснах страната преди две седмици, всичко беше наред. " Той добави, че неговите юристи са се свързали със съдия-изпълнителите, които споделили, че не са издавали заповед за възбрана напускането на страната. „ Не сме получавали никакви публични документи за това ", сподели пред Агенция Франс Прес по телефона Иван Жданов, юрист на Навални.
Адвокатът добавя, че показания на клиента му документ съдържа правописни неточности, няма дата на издаване и от него не излиза наяве какъв брой дълго ще важи възбраната за овакантяване на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР