Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който е основният съперник на

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който е основният съперник на
Коментари Харесай

Навални беше пуснат на свобода, грози го обаче присъда от 30 дни затвор


Руският опозиционен водач Алексей Навални, който е главният противник на Владимир Путин в президентските избори идната година и който в петък бе задържан, може да бъде наказан на 1 месец затвор.

Както през днешния ден сутринта заяви БГНЕС опозиционерът бе арестуван към дома си малко преди да вземе присъединяване в обществена среща в провинциалния град Нижни в Новгород.

„ Излязох, с цел да отида на гарата, задържаха ме във входа. Като на кино, се приближи кола и от нея излязоха служители на реда ”, сподели самия Навални пред ТАСС след това като посочи, че посочената от управляващите причина за ареста му са „ няколко телефонни диалога за присъединяване в неоторизирано обществено събитие ”.

След освобождението си Навални съобщи пред публицистите, че няма да се поддаде на натиска и заканите на съветските управляващи и ще продължи с активността си.

„ Ние няма да спрем, без значение от събитията ”, безапелационен бе Навални и добави, че въпреки всичко ще реализира пътуването си до Оренбург в югозападен Сибир в събота, както и до северния град Арахангел в неделя.

Това е трето задържане за Навални в границите на 6 месеца, като предходните две бяха преди митингите му в Москва на 26 март и на 12 юни тази година, като тогава бе наказан на надлежно 12 и 25 дни затвор за организирането на непозволени митинги. Колко дни ще би трябвало да излежи в този момент ще стане ясно след чуването му в понеделник.

Предполага се обаче, че става дума за към 30 дни, защото против 41-годишният политик са повдигнати обвинявания за неведнъж нарушение на закона за образуване на обществени сбирки, за които присъдата е едномесечен престой в пандиза. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР