Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил отровен от бутилка

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил отровен от бутилка
Коментари Харесай

Български експерт разказа как действа „Новичок”

Руският опозиционен водач Алексей Навални е бил токсичен от бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Томск, а не на летището, както се смяташе досега. Информацията беше обявена от екипа му в коментар в обществените мрежи. Оказа се, че в тази бутилка най-вероятно е имало " Новичок ".

За първи път светът узнава за " Новичок " през 1992 година, когато един от разработчиците му е разгласил публикация за секретната стратегия за разработка на нови токсични субстанции, описа в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия специалистът по химически оръжия доцент Иван Попов.

" Новичок " е трансформация на известния V-газ, създаването е вървяла в три посоки като бинарни отровни субстанции. Те са с доста висока температура на шупване, има ги и в кристална форма. Подобно на всички фосфоро органични отровни съединения, " Новичок " е фосфорилна отрова, която угнетява ензима холинистераза. Холинистеразата има свойството да разгради ензима ацетилхолин, който се отделя в синапсите на нервната система и е посредник за предаване на импулсите.

" Новичок " няма цвят и аромат. На организма той не работи директно. Тоест, той се самоотравя. Ацетилхолинът се натрупва в синапсите, не могат да бъдат предадени по-нататък дразненията. В резултат на това настава парализ на нервната система, парализ на дишането и сърдечната активност. " Новичок " може да нанесе своите провали както посредством храносмилателния тракт посредством усвояване, по този начин кожно резорбтивно при досег, по този начин и посредством дихателните органи. В взаимозависимост от количеството се получава и смъртоносният резултат. В случая с Навални доцент Попов счита, че погълнатата доза " Новичок " не е такава, че да се получи гибелен резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР