Руският опозиционен лидер Алексей Навални бе задържан в Москва, два

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални бе задържан в Москва, два
Коментари Харесай

Опозиционният лидер Алексей Навални е задържан


Руският опозиционен водач Алексей Навални бе арестуван в Москва, два дни преди встъпването в служба на Владимир Путин за четвърти мандат като президент, заяви Агенция Франс Прес.

Навални е бил информиран от управляващите да не провежда противозаконни манифестации. Десетки от поддръжниците му бяха арестувани по време на национални митинги по-рано през днешния ден.

На Навални му бе неразрешено да кандидатства за поста за президент и да се съревновава с Путин. Той даже прикани руснаците да излязат на митинг малко преди Путин да стъпи на власт.

Протестите започнаха в Сибир, като десетки стачкуващи бяха арестувани от полицията, оповестиха от екипа на Навални, както и самостоятелни наблюдаващи.

В източния сибирски град Красноярск 15 души, в това число публицист, бяха арестувани, заяви самостоятелна мониторингова група.

"Задържанията са осъществени по недодялан начин", сподели наблюдаващият, добавяйки, че някои от арестуваните са имали драскотини и натъртвания.

Най-малко 10 протестиращи бяха арестувани в Сибирския град Барнаул, заяви още екипът на Навални.

Около 18 души, в това число няколко миньори, бяха арестувани в Новокузнецк, Югозападна Сибир.

В град Урал в Челябинск полицията задържа трима души преди началото на митинга, написа деятелят Борис Золотаровски на Фейсбук.

В Москва и Санкт Петербург - където митингите трябваше да стартират в 11:00 централно гринуичко време - управляващите не са разрешили демонстрациите да продължат. /БГНЕС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР